Влада

​Ще три претендентки подали декларації кандидатів на посади голів РДА у Житомирській області

23 October 2019, 18:10

Черняхівська, Лугинська та Ружинська районні державні адміністрації Житомирської області невдовзі можуть отримати нових очільниць: у Єдиному держреєстрі з’явилися електронні декларації кандидаток на посади голів цих РДА.

Так, на посаду голови Черняхівської РДА претендує Заворотнюк Людмила Іванівна, Лугинської — Козак Тетяна Миколаївна, Ружинської — Скрипнюк Аліна Миколаївна.

Декларацію кандидата на посаду голови Черняхівської РДА Людмила Заворотнюк подала 21 жовтня 2019 року. Кандидатка проживає в селищі Головине Черняхівського району. Є власницею квартири на 47,9 кв. м у Житомирі, землі та магазину на 150 кв. м в Головиному. Будинок на 150 кв. м в цьому ж селищі у власності чоловіка. У подружжя Заворотнюків є легковик Toyota Camry 2011 року випуску, який належить голові родини.

За місцем роботи у Черняхівській РДА Людмила Заворотнюк за 10 неповних місяців 2019 року отримала 320,2 тисячі гривень зарплати, чоловік від заняття підприємницькою діяльністю заробив 528 тис. грн.

Кандидатка на посаду голови Лугинської РДА Тетяна Козак подала декларацію 22 жовтня 2019 року. В ній вона вказала, що не має власного житла, а квартира на 36 кв. м в Житомирі належить сину. На роботі в Головному територіальному управлінні юстиції в Житомирській області отримала 97,6 тис. грн зарплати (за неповних 10 місяців), в «ЦБС ЖМР» (ймовірно, Центральна бібліотечна система Житомирської міськради) – майже 24 тисячі гривень, гонорар в обласному Центрі народної творчості у 6000 грн, та 28,8 тис. грн як потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи. Коштів на рахунках не має.

Скрипнюк Аліна Миколаївна подала декларацію 23 жовтня 2019. Проживає в селищі Ружин, є власницею квартири на 33 кв. м в місті Ірпінь Київської області, а син – квартири на 46 кв. м у Вінниці. За основним місцем роботи у відділі економічного розвитку і торгівлі Ружинської районної державної адміністрації Житомирської області заробила 154 тисячі гривень. Власного транспорту та грошових активів не має.

Нагадаємо, впродовж 2 місяців на Житомирщині подали понад 500 заявок на посади голів райдержадміністрацій через проєкт «LIFT», який ініціював Президент Володимир Зеленський. Станом на 20 жовтня 2019 року голова Житомирської ОДА провів співбесіди з 10 претендентами, 4 з яких також отримали погодження від Офісу Президента.

Про проєкти розпоряджень президента про призначення трьох голів РДА в Житомирській області — Бердичівської, Житомирської та Чуднівської — стало відомо 9 жовтня 2019 року. 16 жовтня Уряд схвалив призначення Тарасюка Юрія Володимировича головою Коростенської районної державної адміністрації Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженнями від 9 липня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив голів двох райдержадміністрацій у Житомирській області: Бердичівської – Петра Яригіна та Черняхівської – Миколу Жилінського. 11 липня президент звільнив трьох голів РДА: Брусилівської – Анатолія Шишковського, Коростенської – Сергія Дмитрука, Олевської – Дмитра Лазаренка. Розпорядженнями від 23 серпня були звільнені ще 17 голів райдержадміністрацій Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РДА декларація  
Матеріали по темі