Місто

​На виплату зарплати житомирським вчителям та медикам не вистачає 37,7 млн грн

25 October 2019, 10:26

Житомирській міській ОТГ не вистачає на виплату заробітної плати вчителям і медикам 37,7 млн грн.

Про це 24 жовтня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів депутат Житомирської міської ради, голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

«За 9 місяців у нас все нормально: наші доходи співпадають з нашими видатками. Як ми закінчимо рік? Я думаю, що важко. Бо у нас ще залишається близько 37 млн грн недостачі по оплаті праці освітян і в охороні здоров’я. Я дуже сподіваюсь, що держава зрозуміє нас і нам не прийдеться, як в Лугинській ОТГ перекривати трасу через кількамісячні борги по зарплаті. Я не хочу, щоб у нас дійшло до такої ситуації. Сподіваюсь, держава зверне увагу і погасить ту заборгованість, яку має погасити, щоб ми знову ж не чекали ці кошти з міського бюджету, не знімали з капітальних видатків, з ремонтів, об’єктів, а направляли їх на оплату праці в освіту і охорону здоров’я. Бо це все ж є обов’язки держави», - розповів Юрій Мойсеєв.

Станом на 21 жовтня недостатність коштів по Житомирській міській ОТГ на виплату зарплати в 2019 році складає: по освіті - 23,6 млн грн, з охорони здоров’я - 14,1 млн. грн.

Загалом сума нестачі при формуванні міського бюджету становила 104 млн грн, для погашення цієї заборгованості додатково з міського бюджету було виділено 61,5 млн грн.

Програму "Діалоги" з головою бюджетної комісії Юрієм Мойсеєвим дивіться тут.

Нагадаємо, на сесії Житомирської облради 1 серпня керівник фіндепартаменту Леонід Мініч доповідав, що на зарплату освітян області не вистачає 60 млн грн, половина з яких – недостатність по Житомиру.

Як повідомляв Житомир.info, недостача субвенції на зарплату житомирським педагогам у 2019 році становить майже 30 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата медицина охорона здоров'я освіта  
Матеріали по темі