Події

​У дачному масиві поблизу Житомира 38-річний чоловік зґвалтував неповнолітню

25 October 2019, 17:11

У Барашівському дачному масиві поблизу Житомира місцевий житель у свій день народження згвалтував 15-річну дівчину. 24 жовтня суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу – тримання під вартою без права внесення застави.

Про це 25 жовтня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування неповнолітньої особи). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років. У четвер, 24 жовтня 2019 року, клопотання, погоджене із процесуальним прокурором щодо застосування підозрюваному у скоєнні злочину запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, розглянуто судом.Ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира особі застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави», - йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби прокуратури в області, місцевий житель, 1981 року народження, святкуючи свій день народження на території дачного товариства «Барашівський» Іванівської сільської ради Житомирського району, будучи у стані алкогольного сп’яніння, застосувавши насилля щодо 15-річної дівчини, скоїв зазначений злочин.

Правоохоронним органам про вчинення зґвалтування неповнолітньої, що сталося 21.10.2019, увечері, близько 23.00 год, повідомили у своїй заяві батьки.

Вже наступного дня причетну до злочину особу було затримано та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Ним виявився 38-річний чоловік, неодноразово судимий, до того ж, який на час скоєння злочину має не зняту та не погашену судимість.

«Наразі встановлюються обставини злочину, призначені відповідні експертизи. Досудове розслідування проводить Житомирський РВ ГУНП в області», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, у Малинському районі взяли під варту підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної пасербиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування  
Матеріали по темі