Місто

Житомирська дитяча лікарня отримала допомогу від української громади Північної Америки: обігрівач, ліжка, хірургічні набори

26 October 2019, 11:58

КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Житомирської міської ради отримала медобладнання від української громади Північної Америки.

Про це 25 жовтня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

Обладнання міському медичному закладу передали представники Союзу Українок Америки (США) у рамках Міжнародного гуманітарного проекту «Підтримка Лікарень України». Організаційну підтримку здійснювали українські організації Міжнародний благодійний фонд «Сприяння Розвитку Медицини», організація «Нове Життя», а також американська організація «CURE Project».

«Гуманітарна допомога містить сучасні апарати, а також багатофункціональні ліжка та витратні матеріали. А саме: монітори – клінічний та діагностичний з показниками життєво важливих функцій, обігрівач, освітлювач, центрифугу, оксигемометр, аптечки для дітей, хірургічні набори тощо. Перелік необхідних речей було попередньо погоджено з лікарями», – йдеться у повідомленні.

Довідково: Гуманітарний проект «Підтримка Лікарень України» був започаткований влітку 2014 року, на початку війни на Сході України, з метою доставки медичного обладнання з США в лікарні України в формі гуманітарної допомоги. З метою надання допомоги пораненим бійцям та цивільним за п’ять років медичний вантаж вартістю 64 млн. грн. був переданий державним та муніципальним лікарням в м. Дніпро, Київ та Запоріжжя. У 2019-2022 роках гуманітарний проект «Підтримка Лікарень України» розширює свою діяльність на нові регіони України та сфери медичних послуг, а саме: нейрохірургія, онкологія, педіатрія, реабілітація військових тощо.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня 2019 року Міністерство оборони США передало Житомирському обласному перинатальному центру гуманітарної допомоги на 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гуманітарна допомога лікарня  
Матеріали по темі