Події

Суд обрав запобіжний захід жінці з Бердичева, яка викрала немовля у Київській області. Подробиці історії

26 October 2019, 15:23

26-річну уродженку міста Бердичів Житомирської області, яка 23 жовтня 2019 року викрала немовля в селищі Коцюбинське на Київщині, відпустили з-під варти. Суд обрав стосовно неї запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Про обрання міри запобіжного заходу вечері 25 жовтня повідомив пресцентр Ірпінського міського суду Київської області.

«З урахуванням усіх наданих матеріалів судом прийнято рішення про застосування щодо підозрюваної громадянки Г. запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, що полягає в забороні підозрюваній залишати житло у певний період доби із зобов’язанням носити електронний засіб контролю», – йдеться у повідомленні.

У залі суду, де 25 жовтня розглядалася резонансна справа, працювали журналісти, зокрема і знімальна група ТСН. У сюжеті кореспондентки Телевізійної служби новин йдеться, що викрадачка розповідала друзям про народження дитини.


«Вона була вагітна і народила дитину нещодавно, хлопчика. Вона мені фото дитини показувала і себе пузату. Я думала, що вона народила», – розповіла знайома підозрюваної телефоном ТСН. Анастасія навіть надіслала фото нібито своєї новонародженої дитини. Щоправда, проста перевірка показала, що знімок взятий із інтернету.

Анастасія й сама розказувала, що була вагітна, однак пережила викидень і боялася про це сказати батькові дитини. Саме тому викрадене немовля нібито принесла як своє. На суді, який обирав для неї запобіжний захід, перепросила у матері хлопчика і запевняла, що взяла його на тимчасове утримання.

Суд це все врахував і постановив звільнити її з-під варти. До 23 грудня вона має носити електронний браслет і з восьмої вечора до восьмої ранку бути під домашнім арештом. Під час засідання Анастасія усміхалася, але запитання журналістів ігнорувала. Її адвокати – приватні захисники. Деталі справи Анастасія хотіла втаємничити, а тому її адвокати просили провести засідання у закритому режимі.

Адвокати наполягали на тому, що їхня підзахисна раніше не судима, а тому просити утримання під вартою – це порушення з боку прокурорів. За Анастасію заступився Олександр Золотухін. З ним вони разом працювали у благодійному фонді «Духовна єдність України».

«Пишуть, що вона аферистка і ніколи не займалася благодійністю – це брехня. За період її роботи у фонді не мав до неї нарікань», – каже він.

В її помешканні було все необхідне для дитини. Правоохоронці вирішили, що до викрадення готувалася. Крім того, вона додавалася у групи допомоги молодим мамам. Таким чином, переконані в поліції, вона хотіла заволодіти немовлям.

Раніше викрадачка любила камери і навіть була зіркою телебачення. Про неї розповідали в ТСН. П'ять років тому Анастасія вийшла заміж за Дмитра Глотова, з яким вони познайомилися на Майдані. На весіллі тоді гуляв весь Житомир, чиновники обіцяли допомогти молодій родині із житлом, якщо залишаться у місті, але осісти вони вирішили у столиці.

Нині уже колишній чоловік Дмитро у СІЗО за звинуваченнями у вбивстві. Новий обранець Олександр прийшов підтримати Анастасію на засідання.

Нагадаємо, про викрадення тримісячного хлопчика в смт Коцюбинське Київської області зранку 23 жовтня повідомили сайти більшості управлінь Нацполіції. У цей же день малюка розшукали, стало відомо, що у викраденні підозрюється 26-річна жителька міста Бердичів Житомирської області. Під час брифінгу, що відбувся у ГУНП у Київській області ввечері 23 жовтня, мати дитини розповіла журналістам, як відбулося викрадення. Молода жінка, яка назвалася волонтеркою, запропонувала їй обмін дитячих речей, задля якого треба було проїхати з нею на автомобілі таксі до поштового відділення. Коли мама зайшла до відділення, жінка з немовлям, яке узялась потримати, зникла на таксі в невідомому напрямку.

У липні 2014 року Житомир.info розповідав про бердичівлянку Настю Поліщук, яка тоді служила у 2-му батальйоні Національної гвардії України. Приїхавши на кілька тижнів у відпустку додому, дівчина розповіла про те, як їй жилося на передовій, про ставлення місцевих жителів до українських військових і про зачистку Слов'янська.

Фото з архіву редакції

А в грудні того ж року в Житомирі відгуляли незвичайне весілля санітарки Нацгвардії Анастасії Поліщук та бійця батальйону «Айдар» Дмитра Глотова.

Фото з архіву редакції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Анастасія Поліщук викрадення дитина немовля суд домашній арешт  
Матеріали по темі