Події

Житомирські підприємці долучились до всеукраїнської акції протесту через закони про касові апарати

28 October 2019, 13:27

28 жовтня на майдані Корольова у Житомирі зібралась майже сотня підприємців, які долучились до всеукраїнської акції протесту проти ухвалення законів про касові апарати.

За словами організаторів акції, прийняті закони ліквідовують спрощену систему оподаткування, можуть призвести до закриття дрібних підприємств, змушують малий бізнес переходити «в тінь» та призведуть до збільшення трудової міграції з України.

«Ми сьогодні збираємося вже вп'яте на всеукраїнську мирну акцію з протестом. З протестом проти прийнятих законопроєктів № 1073 і № 1053-1, зараз вже перейменування в № 128 і № 129. Люди обурені, тому що ці законопроєкти геть перекреслюють всю спрощену систему оподаткування, яка започаткована в 90-ті роки. Цей закон сприяє знищенню малого бізнесу, а що таке знищення малого бізнесу – це знищення конкуренції. Повірте мені, якщо закриється 60-70% підприємців, то ціни в країні піднімуться від 20 до 40%. Я вважаю, що, перш за все, щоб вийти з детінізації в нашій країні, потрібно навести порядок на кордоні і на митниці. На митниці кілька десятків тисяч митників, і країна, наша влада не може навести порядок з тими десятками тисяч, але хоче просто знищити 2 мільйони підприємців. Я не бачу результату. Всі, хто приховує свої податки, а це і гіпермаркети, і супермаркети, торговельні центри, вони всі сидять на касових апаратах. І це не заважає їм приховувати свої податки», – розповів один зі співорганізаторів акції підприємців, член ГО «Всеукраїнське об'єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця» Андрій Попов.


Учасники акції також зібрали підписи під резолюцією, у якій вони вимагають від депутатів міської та обласної рад ухвалити звернення до Верховної ради та президента щодо скасування законів №128-ІХ та №129-ІХ.

Учасники мітингу також анонсували наступну акцію протесту 4 листопада у Києві.

Нагадаємо, попереднього разу підприємці протестували 7 жовтня 2019. На тому ж майдані біля ОДА вони виступали проти введення касових апаратів і просили президента заветувати закон № 1053-1 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року депутати ухвалили звернення до голови Верховної ради Дмитра Разумкова щодо відтермінування прийняття законів про касові апарати, а 8 жовтня депутати облради не проголосували за прийняття звернень до президента, Верховної ради та Кабміну щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та щодо неприпустимості імплементації «формули Штайнмаєра».

Натомість голова Державної податкової служби Сергій Верланов переконаний, що набуття чинності законопроєктів №1073 та № 1053 значно зменшить рівень тінізації економіки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: протест акція ФОП підприємець бізнес  
Матеріали по темі