Події

Суд оштрафував групу старателів з Олевського району за повторний видобуток бурштину

31 October 2019, 09:18

У Житомирській області за незаконне видобування бурштину засуджено злочинну групу нелегальних старателів.

Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі щодо організатора злочинної групи та чотирьох її учасників, які незаконно видобували дорогоцінне каміння - бурштин - на території Олевського району.

Про це 31 жовтня повідомила пресслужба прокуратура Житомирської області.

«Вироком Олевського районного суду від 29.10.2019 усіх учасників злочинної групи визнано винними у скоєнні злочинів за ч. 3 ст. 28, ч.ч. 2, 3 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене повторно, організованою групою) та призначено покарання у виді штрафу. Зокрема, організатору угрупування - у розмірі 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 11 900 грн, іншим –від 400 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить, відповідно, 6 800 грн та 10 200 грн», - інформує прокуратура.

Також незаконно добутий бурштин, знаряддя і засоби вчинення злочинів конфісковано у дохід держави.

Як повідомляла прокуратура, 59-річний житель Олевська, з метою систематичного незаконного видобування бурштину на території Олевського району організував злочинну групу, до складу якої увійшли четверо місцевих жителів віком від 20 до 39 років. Нелегальні старателі впродовж тривалого періоду, шляхом гідророзмиву ґрунту, протиправно видобували коштовне каміння на території Радовельського лісництва ДП «Білокоровицьке лісове господарство» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Припинено незаконну діяльність зловмисників прокуратурою області спільно з УСБУ в області у травні 2019 року, - нагадує прокуратура. Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Нагадаємо, 1 жовтня 2019 Кабмін схвалив законопроєкти щодо легалізації грального бізнесу та видобутку бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно житомирський суд оштрафував депутата, який давав у ГУНП 1,6 тис. доларів хабаря за безперешкодний видобуток бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевськ прокуратура старатель бурштин  
Матеріали по темі