Події

Біля студентських гуртожитків у Житомирі поліція застала компанії з випивкою, сигаретами і згортками з «травою»

31 October 2019, 15:21

30 жовтня працівники ювенальної превенції провели відпрацювання поблизу гуртожитків навчальних закладів міста Житомира.

Про це пресслужба ювенальної превенції Житомирської області 31 жовтня повідомила у Facebook.

Ювенали зазначають, що заходи проводилось у вечірній час, адже саме цієї пори на вулицях збирається молодь, яка може розпивати алкоголь та порушувати громадський порядок.

«Так, інспектори ювенальної превенції Житомирського відділу поліції спільно з ювенальними інспекторами УПД ГУНП виявили 4 осіб, які розпивали алкогольні напої в громадському місці. Відносно них були складені адміністративні матеріали за ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді). Також виявлені 10 неповнолітніх, які курили у публічних місцях, відносно них були складені адміністративні матеріали за ст. 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях)», – йдеться у повідомленні.

Крім того, біля одного з гуртожитків правоохоронці помітили неповнолітнього, який мав при собі два паперові згортки з подрібненою сухою рослинною масою зеленого кольору.

За вказаним фактом проводиться перевірка з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

У пресслужбі ювенальної превенції Житомирської області в коментарі Житомир.info уточнили, що адмінматеріали, складені на неповнолітніх, направляються до суду, який має вирішити вид покарання.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2019 року під час профілактичного відпрацювання у Житомирі інспектори підрозділу ювенальної превенції викрили неповнолітніх парубків, які розкурювали наркотичні засоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ювенальна превенція наркотики алкоголь куріння сигарета студент  
Матеріали по темі