Місто

Депутати Житомирської міськради почули людей, які проти АЗС на Незалежності, будинку на Героїв Крут та парковки на ринку «Хлібний»

31 October 2019, 16:51

На чергову сесію Житомирської міської ради 31 жовтня прийшли кілька десятків обурених людей. Містяни виступали проти ухвалення законів про касові апарати, будівництво АЗС на проспекті Незалежності, 29, 9-поверхівки на вулиці Героїв Крут, 51 та біля Хлібного ринку.

Мешканці вулиці Герої Крут вимагали призупинити будівництво біля їх будинків, поки триває перевірка.

«У забудовника порушений генеральний план, немає детального плану нашого району, немає розмежування з приватними будинками, не узгоджені межі. Скажіть нам, будь ласка, людина нам показує, що в нього є дозвіл на будівництво, а порушені перші пункти, за якими видають цей дозвіл. Людина приїздить, вже поставила ворота, нас відштовхують, нас б'ють. Скільки нам ще так жити? Поки йде перевірка, дайте нам не рекомендацію, що ви рекомендуєте, а ту, що ви зупиняєте на час перевірки», - обурюється мешканка вулиці Героїв Крут Анна Виговська.


Дехто з людей прийшов до сесійної зали висловити обурення стосовно будівництва на Хлібному ринку. Міський голова зазначив, що це лише петиція, на цій території нічого не будуватимуть.

«Хтось кілька днів тому зареєстрував на сайті міської ради петицію з приводу будівництва на місці комунального ринку якогось торговельного центру чи автостоянки та почали підбурювали людей. Знайдіть того, хто це зареєстрував, і задайте ці питання йому. У міської влади ніколи не було планів стосовно закриття цього ринку», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Також до депутатів звернулася група людей, що виступають проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29.

«Вас закликаю: по-перше, скасувати містобудівні умови, які дозволяють злочинне будівництво біля нашого будинку, а по-друге, більше не робіть такого ніколи й враховуйте інтереси громадськості. Якщо зміни в містобудівних нормах повинні базуватися на громадських слуханнях, тоді враховуйте думку громадськості. Думка громадськості одностайна - «ні» АЗС», - вимагає житомирянин Олександр Літвінчук.

По завершенню виступів міський голова оголосив годинну перерву, після чого депутати ухвалили звернення до ТОВ «Юпіджі», а також підтримали пропозицію депутата Владислава Пучича щодо скасування містобудівних умов.

«З метою врегулювати ситуації Житомирська міська рада пропонує ТОВ розглянути можливості міни земельної ділянки на рівноцінні ділянки на території Житомирської міської ОТГ. У разі згоди на можливість розгляду такої пропозиції просимо викласти її у листі та надати міській раді документи, що свідчать про вартість земельної ділянки та понесені товариством витрати та реалізацію запланованого проєкту. Також просимо надати пропозиції щодо умов та предмету обміну», - цитує текст звернення директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Сесія прийняла рішення звернутися до забудовника, аби той припинив будівництво по вулиці Героїв Крут до моменту закінчення перевірки обласною ДАБІ. Крім цього, міська рада поінформує підприємців, що будівництво на Хлібному ринку не планується, та звернеться до правоохоронних органів, аби ті розібралися, хто підбурює людей.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 кілька десятків людей прийшли на сесію міської ради з плакатами та обуренням щодо забудов у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки.

28 жовтня 2019 противники будівництва АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва АЗС.

31 жовтня на сесію прийшла «армія» протестувальників, частина яких обурювалася майбутнім будівництвомпаркінгу на Житньому ринку, яке начебто збираються розпочати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія АЗС заправка просп. Незалежності Героїв Крут  
Матеріали по темі