Місто

За заїзд на пішохідний міст в житомирському парку водіям загрожує штраф

1 November 2019, 11:54

Водія автомобіля, який 27 жовтня заднім ходом заїхав на пішохідний міст в житомирському парку, оштрафують на 255 грн. Особа водія встановлена, але на даний час його не має в місті. Мотоцикліста розшукують.

Про це 1 листопада Житомир.info розповіла старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Житомирської області Тетяна Носадчук.

«Патрульні приїхали на місце події. Водій автомобіля відмовився від складання адміністративних матеріалів, тому що сказав, що немає відеодоказів, що він щось порушив. Зараз у нас вже ці відеодокази є, на момент події в патрульних їх не було. Особа водія встановлена, він житомирянин віком близько 35 років, наразі він відсутній в місті. Чоловік повідомив, що протягом двох тижнів з’явиться до управління патрульної поліції для притягнення до відповідальності. Водій мотоцикла з місця події поїхав. Зараз його розшукують. Водії здійснили ряд правопорушень правил дорожнього руху, за які передбачена адміністративна відповідальність. Згідно ч. 2 ст. 36 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на водія буде накладено стягнення за найбільш суттєве правопорушення, а саме за порушення вимог дорожніх знаків 3.1 «Рух заборонено» та 5.33 «Пішохідна зона», за що передбачена відповідальність за ч.1 ст 122. КУпАП – це стягнення у вигляді штрафу 255 грн. Коли водіям винесуть постанову, додатково повідомимо», – зазначила Тетяна Носадчук.

У коментарі Житомир.info директор КП «Парк» Житомирської міської ради Ігор Леонченко розповів, що влітку 2019 року в парку встановили знак «Пішохідна зона», який забороняє рух транспорту.

«Ми добивалися встановлення цього знаку десь рік чи півтора. Територія парку починається від арки, до арки це Старий бульвар, територія, яка знаходиться на балансі КП «Зеленбуд». Враховуючи те, що постійно були несанкціоновані заїзди машин, хоч там і стоять пристрої для того, щоб машини не їздили, то їх просто ламають, збивають і все одно заїжджають будь-які машини. Ми добивались встановлення знаків, і в міський відділ поліції, і, здається, на область писали з проханням встановити знаки та забезпечити патрулі, хоча би з обіду у вихідні дні, бо в нас вистачає випадків хуліганства. У липні чи серпні цього року нам нарешті встановили цей знак – проїзд заборонено, пішохідна зона. Цей знак знаходиться в районі виходу до літака. Цей знак чітко забороняє рух транспорту до мосту. Але як їздили, так і їздять. Перед мостом знак не потрібен, це вже паркова територія, це однозначно паркова зона, і ніякого руху транспорту бути не може. Єдине, що може їздити наш транспорт, ну, і зараз іде реконструкція набережної, то заїжджає техніка, бо це необхідність», – розповів Ігор Леонченко.

Відповідно до пункту 10.10 «Початок руху та зміна його напрямку» Правил дорожнього руху України: «Забороняється рух транспортних засобів заднім ходом на автомагістралях, дорогах для автомобілів, залізничних переїздах, пішохідних переходах, перехрестях, мостах, шляхопроводах, естакадах, у тунелях, на в'їздах і виїздах з них, а також на ділянках доріг з обмеженою оглядовістю чи недостатньою видимістю. Дозволяється рух заднім ходом на дорогах з одностороннім рухом за умови дотримання вимог пункту 10.9 цих Правил та неможливості під'їхати до об'єкта іншим чином».

Як повідомляв Житомир.info, камери зафіксували, як по пішохідному мосту в житомирському парку катаються автомобіль і мотоцикл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст парк мотоцикл авто камери Житомир  
Матеріали по темі