Суспільство

Компанія «Райт Солюшн», яка видобуває бурштин в Олевському районі, заявила про тиск на бізнес

2 November 2019, 21:49

На першу в Україні приватну структуру, що займається легальним видобутком бурштину, чиниться тиск.

Про це 1 листопада заявило ТОВ «Райт Солюшн» на своєму офіційному сайті.

«Сьогодні офіс компанії з іноземними інвестиціями – «Райт Солюшн», що знаходиться в Олевську на Житомирщині, оточили наряди поліції та прокуратури. Під приводом «ймовірних земельних порушень» вони намагаються вилучити виробничі агрегати компанії. Попри відсутність представників «Райт Солюшн» правоохоронці виламали сейф, забрали документи та видобуту сировину», - зазначається у повідомленні.

2 листопада заступник мера Олевська, депутат Житомирської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олександр Ніколайчук оприлюднив на YouTube-каналі свого сайту «Олевський інформаційний портал» відеозвернення директора ТОВ «Райт Солюшн» Віктора Коца.

«Директор ТОВ «Райт Солюшн» Віктор Коц публічно називає прізвища високопоставлених працівників поліції, які ймовірно є організаторами блокування роботи підприємства з метою отримання грошової винагороди. Окремо озвучуються, що підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стали недостовірні повідомлення злочинної організації «стоп корупція», члени якої займаються поширенням компрометуючої інформації з метою вимагання коштів у високопосадовців та керівників підприємств добувної галузі», - йдеться в описі до відео.


Нагадаємо, прокуратура Житомирської області повідомила, що 1 листопада 2019 року проведено санкціонований обшук у місці здійснення товариством з обмеженою відповідальністю незаконного видобування бурштину в Олевському районі. Зазначалося, що ТОВ на землях сільськогосподарського призначення облаштувало кар’єр та видобувало бурштин, під час обшуку було вилучено 20 мішків каменю-сирцю та спецтехніку.

Зазначимо, що 26 вересня 2019 року на сайті Житомир.info був оприлюднений репортаж наших журналістів з Олевського району про наслідки незаконного видобутку бурштину. Зокрема, йшлося про ТОВ «Райт Солюшн», яке володіє кількома спецдозволами на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку родовищ бурштину на півночі Житомирщини.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2018 року ТОВ «Райт Солюшн» виграло у Верховному суді справу щодо спецдозволу на розробку родовища бурштину в Овруцькому районі між селами Сирниця та Селизівка площею 1021 га.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин Олевський район "Райт Солюшн" Ніколайчук Коц  
Матеріали по темі