Місто

Садочки Житомира забезпечені мийними засобами, іграшками та посудом, – департамент освіти

4 November 2019, 14:10

Мийними засобами, іграшками та посудом садочки Житомира має забезпечувати міська влада, відповідно до потреб, які формує адміністрація закладу.

Про це у відповіді на інформаційний запит Житомир.info повідомили в департаменті освіти Житомирської міської ради.

«Відповідно до потреб закладу в кошторисі закладу закладаються кошти на придбання мийних засобів, іграшок та посуду. Канцтовари для вихованців закладу забезпечуються їхніми батьками. За рішенням та бажанням батьків, ігрове середовище та стан приміщень, в яких перебувають діти, можуть бути покращеними, модернізованими за рахунок благодійних коштів батьків, що не суперечить законодавству», – йдеться у відповіді на запит.


1 листопада в ефірі програми «Тема дня на Житомир.info» представниця департаменту освіти, завідувачка дошкільного навчального закладу №39 Галина Шиманська розповіла:

«Вже декілька років підряд дуже гарна в нас є практика тим, що наші заклади фінансуються, і ми закладаємо в повній мірі кошти на миючі, чистячі та дизинфікуючі засоби, що є теж великим вкладом міста у сфері дошкільних закладів».

Також Галина Шиманська додала, що в одиничних випадках батьків просять купувати миючі засоби для групи.

«Це дуже поодинокі випадки. Я наприклад, можу стверджувати на 100%: у моєму закладі такого немає. Наші діти всі забезпечені миючими засобами. Вихователі не мають права давати список. Але на перших батьківських зборах, коли формується група, коли ми входимо в навчальний рік, я як керівник не соромлюсь того сказати, що ми забезпечені ось цим, ось цим і ось цим. Я обов’язково доводжу до відома батьків, що ми маємо, які ми маємо успіхи, але біля успіхів є й проблеми, і оці проблеми ми даємо на розсуд батьків. Тут ключове слово – "хочемо-не хочемо". Часом буває таке, що ти не пропонував, не подумав, а батьки самі внесли пропозицію», – розповіла Галина Шиманська.

Повну версію ефіру програми «Тема дня на Житомир.info» про благодійні батьківські внески дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, садочкам Житомира на 2019 рік не вистачає 170 мільйонів гривень на задоволення всіх потреб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочок мийні засоби Житомир 
Матеріали по темі