Економіка

Бізнес у смартфоні: стратегії ефективної медійної реклами

5 November 2019, 10:22

Новий матеріал присвячений поняттю медійної реклами та вибору найефективніших стратегії її використання.

Згадаємо, про що ми вже говорили раніше:

  • з чого починається діджиталізація бізнесу – читайте тут;
  • поняття стратегії діджитал-просування включає як аналітичну роботу, так і грамотне медіа-планування для побудови ефективної воронки продажів. Більше за посиланням;
  • чому відеореклама ефективна та як створювати промо-ролик дізнайтесь тут;
  • як оцінити якість сайту та на що треба звертати увагу при його створенні – стаття за посиланням.

Медійна реклама – це рекламне оголошення, що містить зображення чи відео. Такий формат покликаний візуалізувати ваш товар чи послугу та привернути увагу користувачів інтернету.

У воронці продажів медійна реклама має одну з ключових ролей як у частині побудови знання, так і на етапі формування інтересу. Також медійна реклама допоможе повернути на сайт користувачів, що вже були на ньому раніше та не виконали корисну дію (конверсію), чи допоможе нагадати їм про вас протягом певного проміжку часу після відвідування. Такі опції загалом мають назву ремаркетинг.

До медійної реклами входять такі формати як банерна реклама, тізерна та нативна реклама. Найбільшим розповсюджувачем такої реклами є Медійна мережа Google (Google Display Network, або GDN). У просторі діджиталу можна також зустріти тотожні поняття як контекстно-медійна мережа, КМС.

Медійна мережа Google охоплює усіх користувачів інтернету в Україні та пропонує найвигідніші умови для рекламодавців. Реклама від Google присутня будь-де – від viber до пошти Gmail та сайтів новин. Додавши унікальні можливості таргетингу, ми отримуємо найпотужніший інструмент просування, що стоїть поруч з відеорекламою в YouTube та пошуковою рекламою в Google.Тож перейдемо до стратегії використання медійної реклами. Для інформування та побудови інтересу до вашої компанії використовуйте 2 методи розміщення у Медійній мережі Google:
  • сплата за 1000 показів у видимій частині екрану (CPMw). Таким чином ви будете сплачувати тільки за справжні покази оголошень та побудуєте максимальне охоплення цільової аудиторії. Ефективною частотою контакту (показу на 1 унікального користувача) рахується показник 5+, а краще 7+. Досягти такого рівня допоможе професійне медіа-планування, що можна замовити в РостМедіа
  • Сплата за клік. Такий метод надасть якісний трафік на сайт задешево (від 0,5 грн за клік). Найкраще ці формати працюють в синергії.

На сьогодні нашим клієнтам вже доступні нові передові рішення у Медійній мережі Google, такі як сплата за конверсію – СPA (покупку товару чи замовлення послуги на сайті, або інша корисна дія) та програматік націлювання.

Програматік – сукупність технології вивчення поведінки користувачів. Ці дані дають можливість рекламодавцям націлювати свої оголошення виключно на зацікавлених користувачів. Лідером у цьому напрямку також є Google. Тож які програматік можливості пропонує Google:

  • готові зібрані аудиторії користувачів що шукали інформацію чи купляли в інтернет товари чи послуги майже будь-якої категорії;
  • спеціальні аудиторії за намірами – ручне налаштування на певний перелік ключових cлів з пошуку google;
  • відвідувачі певних сайтів ваших конкурентів чи суміжних сайтів по вашому бізнесу;
  • користувачі з певними подіями в житті чи демографічними показниками:

І ще декілька слів про формати реклами. Найпоширенішим є банерна реклама – анімовані зображення. Найкраще підійде для просування продуктів харчування, іміджу бренду чи дорогих товарів.

Для сфери послуг та малого бізнесу ми рекомендуємо використовувати так звані Адаптивні медійні оголошення в медійній мережі Google.

Окрім швидкого створення та безкоштовного фото банку, ви отримаєте додатково рекламу в пошті Gmail та ексклюзивні формати в YouTube.

Агенцією Рост Медіа розробляються та успішно втілюются у життя комплексні діджитал-стратегії просування для таких міжнародних брендів як REHAU, Wilo та інших. Також ми допомагаємо збільшувати прибутковість локального бізнесу у містах наших філій – Житомирі, Вінниці, Черкасах та Києві. Чекаємо в гості і вас.

Євгеній Тютюнник
Head of Digital
RostMedia

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: RostMedia діджиталізація 
Матеріали по темі