Місто

​У житомирське водосховище запустили 2700 екземплярів щуки

5 November 2019, 12:01

У водосховище «Житомирське» на річці Тетерів 5 листопада запустили 2700 екземплярів щуки. Мальків Житомирський рибоохоронний патруль отримав за державні кошти від Держрибагентства України. Маленьких щук виростили в розподільнику, який знаходиться в Херсонській області. Загальна вага зарибку складає близько 300 кілограмів.

«Дане зариблення відбулося за допомогою Державного агентства рибного господарства України. Зарибок, а саме щука в кількості 2700 екземплярів, була привезена з Херсонської області. З транспортуванням нам допомогла Федерація риболовлі Житомирської області», - розповідає в.о Житомирського рибоохоронного патруля Ігор Чернілевський.

«Ми розуміємо, що у водоймі є й інші риби, і ті, що ми вселяли, можуть хворіти, бути пошкоджені й вони можуть гинути. Щуку вселяємо для того, щоб вона була меліорантом, тобто поїдала хворих, загиблих екземплярів, які є у водоймах», - пояснює начальник відділу Житомирського рибоохоронного патруля Людмила Гребенчук.

Спеціалісти стверджують: аби підтримувати належний екологічний стан, у водосховище кожного року мають вселяти таку ж кількість мальків щуки.

Подивитися на процес зариблення прийшли житомирські студенти-екологи.

«Ми - студенти-екологи першого курсу. Чому нас цікавить ця подія? Сьогодні проблема біорізноманіття, забруднення річок, нестача природних ресурсів таких, - це є актуальною проблемою», - доцент кафедри екології Житомирської політехніки Ганна Кірейцева.

«Вперше бачу такий процес, ніколи не була на такому. Це потрібно, напевно, для збереження річки», - каже студентка Аліна.

«На мою думку, зариблення потрібне для того, щоб збільшити популяцію риби, щоб екологічну безпеки вирівняти, зменшити кількість водоростей та хвороб. Виявилося, що й в Житомирі часто відбувається зариблення. Я думав, що такого у нас немає», - говорить студент Андрій.

У листопаді на цьому ж місті також планують запустити мальків білого амура та товстолоба.

«Також у цьому місяці ми плануємо ще масштабніше зариблення майже на 200 тисяч гривень. Це будуть рослиноїдні види риб - білий амур та товстолоб», - додає в.о Житомирського рибоохоронного патруля Ігор Чернілевський.

Нагадаємо, 14 березня 2019 року у водосховище «Житомирське» на річці Тетерів вселили майже 2 тонни риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зариблення риба щука водосховище  
Матеріали по темі