Місто

​У житомирському сквері на Лятошинського діти лазять по канатному комплексі, який хитається, матусі хвилюються

5 November 2019, 15:30

У Житомирі на дитячому майданчику в сквері на Лятошинського конструкція канатного комплексу, на якому граються діти, нестійка та виглядає небезпечною.

Про це Житомир.info повідомила читачка та надіслала аматорське відео.

На відео видно, як дитина хоче погратися та залізти на комплекс, однак конструкція, до якої прикріплені канати, розхитується з боку в бік.

«Таке враження, що вся ця конструкція впаде, якщо хтось спробує далі полізти по канатах. Бокові кріплення гарно прикручені, а середина дуже розхитана. Канати викликають цікавість у дітей, але комплекс виглядає небезпечно», – розповіла житомирянка.


У коментарі Житомир.info 5 листопада в. о. директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Волокіта розповів, що звернень про пошкодження комплексу до підприємства не надходило.

«Звернень про це не було, вперше чую від вас про це. Ми повинні терміново реагувати, сьогодні туди виїде спеціаліст, якщо дійсно така ситуація склалась, що щось не так з цим комплексом, то звісно будемо реагувати, або його знімати, або терміново звертатися до підрядника», – зазначив Олександр Волокіта.

Також в. о. директора КП «Зеленбуд» додав, що за належне функціонування комплексу відповідає підрядник та виробник.

«Ми балансоутримувачі, ми не є виробниками даного канатного комплексу. У нього є сертифікат на виготовлення, тобто підрядна організація, яка його встановлювала, надала нам сертифікат на цей комплекс, що він призначений для того, щоб діти на ньому гралися, а в даному випадку він знаходиться у нас на території. Якщо він зламався, ми з претензіями звертаємося до того, хто його встановлював, у даному випадку підрядника – «Арт Хаус». Він, якщо там зламана конструкція чи розірвана, виставляє претензію виробнику», – розповів Олександр Волокіта.

31 травня 2019 року у сюжеті Житомир.info про те, як житомиряни з дітьми розважаються у сквері на Лятошинського, видно, як діти лазять по канатах і конструкція комплексу стійка.

Такий вигляд мав канатний комплекс 31 травня 2019 р.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня 2019 року з дитмайданчика в оновленому житомирському сквері на Лятошинського зняли канатний комплекс.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Лятошинського канати діти Волокіта Житомир  
Матеріали по темі