Місто

Житомирський виконком дозволив задля будівництва багатоповерхівки зняти новий асфальт на вул.Перемоги

6 November 2019, 11:33

Задля будівництва багатоповерхівки по вулиці Домбровського, 3 виконком Житомирської міської ради дозволив порушили благоустрій на перехресті вулиць Домбровського-Перемоги.

Таке рішення ухвалили на засіданні 6 листопада.

«У зв’язку з початком будівництва багатоповерхівки на Домбровського є необхідність порушити благоустрій на перехресті Домбровського та Перемоги. Там потрібно буде провести розкопки і підключити водопостачання. Є підрядник, якого мають зобов'язати відновити благоустрій у визначені терміни», - повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний.

Підрядник запевнив, що для проведення робіт потрібно днів 30 та на закриття розкопок 45 днів. Заступницю мера Світлану Ольшанську цікавило, хто гарантує якість відновлення покриття на вулиці Перемоги, особливо якщо врахувати, що мова йде про зимовий період.

«Ми вклали чималі кошти на капітальний ремонт вулиці Перемоги. Хто буде проводити відновлення?», - допитувалася Світлана Ольшанська.

Секретар міської ради Наталія Чиж питала, чи є забудовників кошторис для відновлення благоустрою – асфальтного покриття на всьому перехресті.

«Чи усвідомлює підрядник, у скільки йому обійдеться такий ремонт? Кошторису немає, тому немає гарантії , що підрядник зможе відшкодувати такі витрати», - зазначила Наталія Чиж.

Врешті, заступниця мера запропонувала управлінню транспорту контролювати і звітувати перед виконкомом про хід проведення робіт та термінів і виконком погодив порушення благоустрою з такими умовами.

«Дозволити ПП «Теплогазсервіс-Житомир» порушити асфальтобетонне покриття проїжджої частини по вулиці Домбровського та перехрестя вулиць Домбровського - Перемоги для можливості приєднання до централізованих систем водопостачання та водовідведення багатоквартирного житлового будинку по вулиці Домбровського, 3 при умові оформлення відповідних дозвільних документів в комунальному підприємстві «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради. Зобов’язати ПП «Теплогазсервіс-Житомир» укласти угоду та здійснити 100 відсоткову попередню оплату з балансоутримувачем вулиць та доріг міста Житомира комунальним підприємством «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради на відновлення дорожнього одягу та асфальтобетонного покриття по вулиці Домбровського та на всьому перехресті вулиць Домбровського - Перемоги шляхом влаштування технологічної карти нового асфальтобетонного покриття. ПП «Теплогазсервіс-Житомир» забезпечити повне відновлення асфальтобетонного покриття суміші асфальтом Тип-А без домішок в місці проведення робіт», - йдеться у проєкті рішення, який був оприлюднений на сайті міської ради 30 жовтня 2019 року.

За кілька годин після засідання мер повідомив, що підписувати прийняте рішення не буде.

Нагадаємо, багатоповерхівку планують будувати на території колишнього житомирського заводу нестандартного устаткування, біля супермаркету «Дастор».

Як повідомляв Житомир.info, нове асфальтне покриття на вулиці Перемоги з’явилося в 2018 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком будівництво благоустрій вул.Перемоги  
Матеріали по темі