Суспільство

​Чи планують житомирські служби таксі встановлювати автокрісла для дітей та чи вплине це на вартість поїздки

6 November 2019, 12:50

Проєкт закону, який забороняє перевозити дітей в автомобілях без автокрісел, 5 листопада направлений на підпис Президенту. А поки у житомирських службах таксі вже планують встановити в автомобілях автокрісла для поїздок пасажирів з дітьми. За новими правилами, за перше перевезення дітей без автокрісел, водій отримає штраф у сумі 510 гривень, а за повторне – вже 850.

У коментарі Житомир.info 6 листопада керівник служб «Єдине таксі» і таксі "6000" розповів, що поки крісла з’являться в 15 автомобілях і на вартість поїздки така послуга не вплине.

«Звичайно, ми плануємо встановлювати автокрісла в автомобілі нашої служби. Поки в ті, що є офісні, це десь 15. У подальшому десь до 20. Серед залучених у кого будуть автокрісла, ті зможуть виконувати такі замовлення, у кого не буде автокрісел, ті такі замовлення виконувати не будуть. Я думаю, що вартість поїздки не зміниться. Питання в тому, що на таке замовлення подача автомобіля буде дещо довшою по часу, тому що будуть підбиратись найближчі вільні автомобілі з дитячим кріслом, а на ціну за проїзд це впливати не повинно», – зазначив представник служб таксі.

«Таксі пілот» працюють з власниками автомобілів і планують водіїв зобов’язати встановити автокрісла або закупити їх за рахунок фірми.

«Взагалі плануємо, але це процес такий, що затягнеться по часу. Ми працюємо з приватними підприємцями-перевізниками, ми їх зобов’язовуємо встановити крісла. Це їх автомобіль, їхня власність. У нас є система, по якій ми працюємо з ними, ми можемо за власний кошт купити. Звісно, ми їм в будь-якому випадку рамки виставляємо, щоб ліцензія була на автомобілі, те ж саме автокрісло, ми теж ці рамки будемо зараз враховувати. В будь-якому випадку автомобілі будуть з автокріслами. Ми плануємо ввести таку послугу. До кінця місяця, думаю, встановимо. З приводу зміни тарифу – треба думати, можливо, це допоміжна послуга буде, то плюс 10 грн», – пояснив власник служби «Таксі пілот» Андрій Федишин.

В «ЕКО таксі» вже шукають, де закупити автокрісла для автомобілів.

«Однозначно ми будемо закуповувати дитячі автокрісла. Цими питаннями вже займаємось. Скільки і коли? Зараз сказати не можемо, так як шукаємо хороші варіанти. Приблизно через 2 тижні. З приводу вартості проїзду, то зараз не можемо прокоментувати, все залежить від того, які крісла закупимо», – розповів керівник служби таксі «ЕКО таксі».

Читачі Житомир.info розповідають, що за тиждень, з 29 жовтня по 6 листопада, в магазинах та на сайтах значно зросли ціни на автокрісла, майже на 20%.

Нагадаємо 29 жовтня у другому читанні Верховна рада підтримала «Проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей». Цей закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські водії готові встановлювати автокрісла для дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автокрісло таксі  
Матеріали по темі