Політика

Народному депутату здали в оренду 140 кв.м. в центрі Житомира за 1 гривню на рік

6 November 2019, 13:20

Народний депутат Юрій Павленко (фракція партії «Опозиційна платформа – За життя») орендуватиме приміщення в 140 кв.м. на вулиці Покровській, 4 за 1 гривню на рік.

Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 6 листопада. Питання включили до порядку денного під час засідання, бо відповідний проєкт рішення був оприлюднений на сайті міської ради напередодні – 5 листопада.

«Надати дозвіл на укладання договору оренди терміном на два роки одинадцять місяців з відповідною орендною платою за 1 гривню в рік без ПДВ Апарату Верховної Ради України нежитлових приміщень за адресою вул. Покровська, 4 площею 140 кв.м для розміщення приймальні народного депутата України Павленка Ю.О. з 09 вересня 2019 року», - йдеться у додатку 2.

Заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська у коментарі пояснила, що по закону приміщення для громадських приймалень народних депутатів здається в оренду за 1 грн, крім Павленка до міської ради з приводу оренди зверталися також нардепи-мажоритарники Ігор Герасименко (Житомирський округ №62) та Сергій Кузьміних (Чуднівський округ №67, куди входить частина Житомира).

«До нас звертався народний депутат Герасименко, але поки що він не вибрав приміщення, і звертався народний депутат Кузьміних – він хотів приміщення на Корбутівці, по вулиці Чуднівській, ми йому показували, але поки що підтвердження (щодо оренди) він нього немає. А Юрію Павленку надали ту приймальню, яку він орендував під час минулої каденції. По закону народні депутати мають право на оренду приміщення поза конкурсом і за 1 гривню, але має бути протокол партію про те, що депутат – мажоритарник по цьому округу, або делегований він партії на цей округ. Всі ці протоколи є», - сказала Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, в 2016 році міська влада здавала Управлінню справами Верховної Ради України в оренду за 1 гривню в рік нежитлові приміщення площею 140 кв.м за адресою вул. Покровська, 4 для розміщення службового приміщення народного депутата України Павленка Ю.О. з розташуванням у ньому постійного робочого місця його помічника – консультанта.

Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 3 жовтня 2019 року проголосувала за законопроєкт про оренду державного та комунального майна через аукціони. Закон вводиться в дію з 1 лютого 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком оренда Павленко нардеп Ольшанська  
Матеріали по темі