Місто

Перевірка громадського транспорту в Житомирі: різні шини, не вистачає запчастин та «гумовий пристрій» замість джгута

6 November 2019, 14:40

Чи дотримуються у нашому місті правил перевезення пасажирів у громадському транспорті, 6 листопада перевірила патрульна поліція.

Перевірки тривають протягом двох місяців у рамках акції «Безпека на дорозі – це життя». Лише за останні тижні поліцейські зафіксували кілька сотень порушень.

«За два тижні – понад 200 порушень, це виключно в межах цих профілактичних заходів. Якщо враховувати з початку року, це більше як 1000 буде. Серед типових порушень це несправність транспортних засобів, не працює гальмо стоянки, ручник», – розповідає пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.


Інспектори перевіряють технічний стан транспортних засобів, наявність і термін придатності аптечки, вогнегасника, а також дозвільні документи. За порушення поліцейські виписують штраф на водіїв транспортного засобу.

«Постанови виносяться на водіїв, які керують. Відповідно, за несправність технічного стану – 680 грн, якщо водій не пройшов обов’язковий технічний контроль – 340 грн. Немає вогнегасника, а він повинен бути у маршрутному транспортному засобі, а якщо немає, за це виноситься постанова на водія на місці – 680 грн штраф. Відсутність аптечки це 680 грн відповідно до ч. 2 ст. 121. Якщо водії протягом року потрапляють у подібну ситуацію повторно, тоді санкція статті передбачає вилучення водійського посвідчення та складається протокол. Відповідно до протоколу передбачається відповідальність позбавлення права керування або адміністративний арешт», – говорить Ігор Іванюк.

Патрульні спочатку перевірили маршрутні засоби. Зокрема це були маршрутки №8, № 19 та №19А, а також № 23. Під час перевірки, було виявлено водія, який не мав у аптечці всіх потрібних засобів першої допомоги.

«Є цілий наказ щодо наповнення аптечок. Аптечка має бути у водія, головними елементами якої є бинти, джгути для надання першої медичної допомоги у разі ДТП. Тут ми бачимо (про маршрутку № 19А), є такі основні елементи, як вата та бинти. Але немає джгута, а він потрібен для накладення, однак тут є гумовий пристрій, який можна використовувати також як джгут. Але це не повністю облаштована аптечка, як має бути, адже у нас є перелік», – розповів інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Житомирської області Ігор Кравчук.

Після цього полісмени розпочали перевірку комунального транспорту. Зокрема в автобусі №3 не виявили порушень та відзначили зразкову аптечку.

«У всіх автобусах кількістю перевезення до 40 осіб повинна бути аптечка серії АМА-2, передбачена ДСТУ-3649 2010 року. Основні елементи: джгути, перекис водню, валер’яна, новокаїн, лідокаїн та інші елементи, які входять у перечень цієї аптечки», – зазначив інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Житомирської області Ігор Кравчук.

А ось тролейбус перевірку не пройшов. За словами інспектора, транспортний засіб має проблеми з технічним станом, водій має сплатити штраф.

«Була винесена постанова про накладення адміністративного стягнення на водія тролейбуса КП «Житомирське ТТУ» за порушення правил дорожнього руху, а саме за технічний стан транспортного засобу. Тобто винесена постанова за те, що у нього на задній вісі різна гума, а також різні малюнки протектора, на лівому задньому колесі у нього відсутня гайка. Далі нами буде здійснено виїзд на зазначене підприємство. Також складено постанову та притягнуто до адміністративної відповідальності посадову особу, тобто механіка, який випустив на лінію технічно несправний транспортний засіб», – каже інспектор відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Житомирської області Сергій Божок.

Пам'ятайте про безпеку на дорозі, адже від цього може залежати життя.

Нагадаємо, 25 жовтня 2019 року житомирські патрульні перевіряли маршрутки та вже виявили ряд порушень.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж жовтня 2018 року Укртрансбезпека перевірила в Житомирській області понад 1200 автобусів та склала більше 200 актів.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка тролейбус перевірка рейд  
Матеріали по темі