Фоторепортаж

Житомирський парк зі старими атракціонами та новими «Лебедями», які не будуть мобільними. Фоторепортаж

6 November 2019, 15:51

У житомирському парку почали встановлювати новий атракціон «Лебеді», закуплений КП «Парк» в рамках проєкту бюджету участі.

Автором проєкту «Міському парку – нові атракціони» є екс-заступник міського голови Матвій Хренов. У детальному описі проєкту мова йшла про мобільну карусель, яка використовуватиметься безкоштовно на загальноміські свята. Однак, потім вирішили придбати стаціонарну карусель, на якій відвідувачі парку зможуть покататися за гроші.

«Ми з автором проєкту, Матвієм Хреновим, це все узгоджували. Першочергово був варіант взагалі мобільна карусель, але це б довелося докуповувати ще і тягач, щоб перевозити її по міським локаціям, тому зійшлися на тому, що це буде стаціонарна карусель. А безкоштовною вона апріорі бути не може, тому що робота оператора повинна оплачуватись, електроенергія, плюс обслуговування. Вона не дешева. Спершу на тендер виставляли 950 тисяч гривень, це те що виділялось з бюджету на проєкт по бюджету участі, в результаті тендеру вартість знизилась до 860 тисяч. Карусель середнього технічного рівня, середньої ціни, але досить цікава», – 6 листопада розповів у коментарі Житомир.info директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

Директор парку додав, що це єдиний новий атракціон і з 1992 року атракціони в парку не оновлювалися. Встановити «Лебедів» мають до 30 листопада 2019 року.

«Був проведений тендер, виграла фірма з Дніпропетровської області, виготовлений він в цьому році, всі комплектуючі українського виробника. Має 24 місця, 12 двомісних кабін-лебедів, вони будуть рухатись по кругу і вверх та вниз, в кабінах є джойстик і це регулюватимуть пасажири. Вартість катання на новому атракціоні не відрізнятиметься від інших. У нас на всі атракціони є дитячі квитки по 12 грн, а дорослі по 20 грн. Навіть, у випадку підняття ціни до 15 та 25 грн на новий атракціон будуть ті ж ціни, що і на інші. 30 листопада у нас крайній термін по угоді, ми надіємось, що все буде раніше, бо підходить до завершення монтаж і нам потрібно буде ще пройти процедуру вводу в експлуатацію, це наш експертно-технічний центр, державне підприємство, їх спеціалісти перевірять цей атракціон. Ця процедура ще десь тиждень-півтора триватиме. Подивимось по погоді, якщо не встигнемо запустити в цьому році, то можливо буде Масляна на території парку у 2020 році, тоді запустимо однозначно», – розповів Ігор Леонченко.

Ігор Леонченко зауважив, що в наступному році за кошти парку будуть закуповувати дитячий лабіринт для гідропарку.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня 2019 року у Житомирі КП «Парк» оголосило тендер на атракціон «Лебеді», який купуватимуть за кошти бюджету участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк атракціони Житомир бюджет участі лебеді Леонченко  
Матеріали по темі