Політика

Житомирські прихильники КПУ традиційно зібралися з червоними прапорами в річницю «соціалістичної революції»

7 November 2019, 10:58

У Житомирі прихильники Компартії 7 листопада вийшли на традиційний мітинг.

Кілька десятків людей з червоними прапорами та плакатами прийшли на майдан Корольова й проводять мітинг.

Люди пенсійного віку тримають у руках прапори з написом «Наша мета соціалізм» та плакати «Уряд! Зупини зростання цін або піди геть!», «Геть корумпованих чиновників!» тощо.

Детальніше дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, у 2017 році 7 листопада прихильники комуністичної ідеї на майдані Корольова закликали «покласти край хунті Порошенка» та згадували Шевченка. У 20і8 році 7 листопада понад сотня пенсіонерів із червоними прапорами зібралися на майдані Корольова, щоб попротестувати проти «тарифного геноциду».

Інформація «Історичної правди»: 7 листопада 1917 року – день Жовтневої революції в Росії. Після залпу крейсера «Аврори» революційні солдати, робітники й матроси захопили Зимовий палац у Петрограді, скинувши Тимчасовий уряд. О 22.45 відкрився ІІ Всеросійський з'їзд рад робітників і солдатських депутатів. З 1046 делегатів і гостей 525 були більшовиками. Головував на з'їзді Лев Каменєв. Найважливіші рішення про владу, мир і землю будуть ухвалені вночі і ввечері наступного дня.

Раніше, в Радянському Союзі, 7 листопада було державним святом з демонстраціями трудящих у всіх містах, цього дня відзначали річницю Великої Жовтневої соціалістичної революції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мітинг майдан Корольова пенсіонери КПУ  
Матеріали по темі