Місто

У Житомирі перевірили рівень шуму в житловій зоні: за 12 адресами надто гучно

8 November 2019, 09:44

У 2019 році фахівці Житомирського обласного лабораторного центру провели 218 вимірів акустичного забруднення та виявили перевищення рівня шуму в 16 точках.

Про це 7 листопада повідомив сайт ОЛЦ.

«ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» та його територіальними підрозділами було здійснено 218 інструментальних вимірів еквівалентного та максимального рівнів шуму в моніторингових точках. Вимірювання проводились на території дитячих садочків, шкіл, лікувально-профілактичних закладів, закладах соціального забезпечення та автомагістралях і перехрестях вулиць. Перевищення рівнів шуму було виявлено в 16 контрольних точках, що становить 7,3% від загальної кількості проведених вимірів», - йдеться у повідомленні лікаря із загальної гігієни В. Чорномаза.

Також на рівень шуму перевірили житлову зону Житомира та за 12 адресами виявили перевищення рівнів еквівалентних та допустимих шумів. Найвищим рівень дБА (акустичних децибелів) виявився за адресою проспект Миру, 2 (78 дБА при максимально допустимому 70 дБА), та за трьома іншими адресами - Бориса Тена, 62, Київська, 50 та Покровська, 2/19 – 76 дБА при максимумі в 70 дБА:

Таблиця з сайту ОЛЦ

«Шум з рівнем 50-60 дБА створює відчутне навантаження на нервову систему, особливо якщо людина займається розумовою діяльністю. Шум з рівнем вище 70дБА викликає фізіологічний вплив, а при 85-90дБА може призвести до погіршення слуху. Щоб убезпечити себе від надмірного шуму у вашій квартирі слід поставити звуконепроникні вікна та двері або зробити шумоізоляцію приміщення», - повідомляє лабораторний центр.

Нагадаємо, у 2018 році в Житомирській області провели 513 вимірів шуму та виявили перевищення в 22 контрольних точках, що становить 4,2%.

Як повідомляв Житомир.info, у 1 півріччі 2019 року в Житомирі назвали 8 адрес, де зафіксоване перевищення шуму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шум лабораторний центр  
Матеріали по темі