Здоров'я

​До кінця року Житомирська обласна дитяча лікарня отримає комп’ютерний томограф від уряду Японії

8 November 2019, 12:34

Відділення екстреної медичної допомоги житомирських лікарень отримають сучасне діагностичне обладнання, а обласна дитяча лікарня – комп’ютерний томограф. Медичне обладнання вже в Україні і надане урядом Японії в рамках Угоди про технічне співробітництво та грантову допомогу.

Про це 8 листопада повідомив Урядовий портал.

«Сучасне діагностичне обладнання передадуть до відділень екстреної медичної допомоги лікарень Івано-Франківська, Житомира, Черкас, Сміли, Рівного, Запоріжжя. Скоро ці заклади приєднаються до мережі багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ), які працюють в цілодобовому режимі. Наприкінці грудня 2019 року очікується поставка комп’ютерних томографів до Івано-Франківської міської клінічної лікарні та до Житомирської обласної дитячої лікарні», – йдеться у повідомленні.

На сайті зазначають, що обираючи медичні заклади, Міністерство надавало перевагу тим лікарням, працівники яких пройшли практичні курси по роботі з пацієнтами у невідкладних станах та готові працювати на новому обладнанні. Лікарні вже отримали нові портативні рентген-системи, портативні апарати УЗД, пацієнтські монітори, бронхоскопи та гастроскопи, а також іншу медичну техніку.

В обласній дитячій лікарні за кошти обласного бюджет ремонтують приміщення, де буде встановлено комп’ютерний томограф.

Про це 15 жовтня повідомляли на сайті Житомирської обласної ради.

«До кінця року медичне обладнання буде поставлено в лікарню і має вже запрацювати. Тож до цього часу повинно бути підготовлено та облаштовано відповідним чином приміщення. Ремонтні роботи фінансуються з обласного бюджету, на що було виділено майже 2,5 млн грн. Тому вкрай важливо, щоби приміщення було готове вчасно», – розповів голова облради Володимир Ширма.

У повідомленні на сайті обласної ради також зазначено, що у дитячій лікарні такого обладнання ніколи не було.

«У лікарні ніколи не було такого обладнання, і якби не безкоштовна допомога уряду Японії, то невідомо коли в закладі з’явився б комп’ютерний томограф. А це дуже важливо для пацієнтів та лікарів, оскільки це суттєво підвищує якість діагностики, а у подальшому підвищує ефективність лікування», – зазначив головний лікар Юрій Довгополий.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року у Житомирській райлікарні з’явився комп’ютерний томограф вартістю 12 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: томограф дитяча лікарня Житомир  
Матеріали по темі