Місто

Громадянин через суд вимагає скасувати в житомирських тролейбусах нічний тариф без пільг

8 November 2019, 13:44

Громадянин Сидорук Микола Іванович звернувся до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом до виконавчого комітету Житомирської міської ради та комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» щодо скасування пункту рішення про встановлення вартості проїзду в міському електротранспорті у нічний час (з 23:00 до 6:00).

Нагадаємо, рішення про вартість проїзду в «нічних» тролейбусах в розмірі 6 гривень для всіх категорій населення міськвиконком затвердив 18 травня 2016 року. Позивач вимагає скасувати п.2 зазначеного рішення: «Встановити даний тариф у нічний час роботи для всіх категорій громадян». Зазначимо, що під час ухвалення рішення про «нічний тариф» директор юридичного департаменту Євгеній Черниш зауважував, що нічний час не повинен впливати на перевезення пільговиків, бо пільги не мають розмежування на денний чи нічний проїзд.

Позовну заяву Сидорук подав до суду 17 липня 2019 року й ухвалою від 22 липня господарський суд відмовив у відкритті провадження.

«Оскаржуване рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради №434 «Про встановлення вартості проїзду в міському електротранспорті в нічний час» прийняте 18 травня 2016 року. В позовній заяві позивач також зазначає, що вказане рішення відповідача було опубліковано в газеті «Місто» 27 травня 2016 року. Тобто, строк оскарження рішення до 27 листопада 2016 року. Проте, позовна заява надійшла від позивача до відділу документального забезпечення суду лише 17 липня 2019 року, що підтверджується відповідним відтиском штемпеля Житомирського окружного адміністративного суду. Суд наголошує, позивачем пропущено шестимісячний строк звернення із позовом до суду», - зазначається в ухвалі суду.

rish-prtoezd

Втім, 14 серпня 2019 року від позивача надійшло клопотання про поновлення строків, в обґрунтуванні якого він зазначив, що про існування оскаржуваного рішення дізнався 25.03.2019. Під час засідання 27 серпня суд, за результатами дослідження клопотання та матеріалів позовної заяви, дійшов висновку про необхідність розгляду клопотання поновлення позивачу строку звернення із позовом до суду та визнання причин такого пропуску поважними й відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Миколи Сидорука.

Чергове судове засідання має відбутися 22 листопада 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, нічний громадський транспорт почав постійно курсувати в Житомирі з червні 2018 року. В липні цього ж року міськвиконком розглядав пропозицію зміни часу дії «нічного тарифу» - не з 23:00, а з 21:00 без зміни вартості проїзду, але для прийняття рішення не вистачило одного голосу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд тролейбус нічний тариф ТТУ  
Матеріали по темі