Місто

Кілька людей знову перекривали проспект Незалежності в Житомирі, протестуючи проти АЗС

11 November 2019, 11:43

11 листопада противники будівництва автозаправки на проспекті Незалежності в Житомирі влаштували чергову акцію протесту і перекрили дорогу.

Кілька людей ходять по пішохідному переходу біля супермаркету «Еко», по обидва боки шляху затори. Час від часу рух відновлюють. На місці події чергують патрульні.

Об 11.20 рух на проспекті відновили. Люди викликали поліцію, бо на ділянці, де має бути АЗС, працює техніка.

Деталі згодом у сюжеті


Відео надане читачем Віктором

Нагадаємо, 22 жовтня 2019 року, рівно через місяць після попереднього перекриття, кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності. Вони ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки. 28 жовтня 2019 противники АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва.

31 жовтня 2019 кілька десятків людей прийшли на сесію міської ради з плакатами та обуренням щодо забудов у Житомирі. У результаті депутати скасували містобудівні умови для АЗС на проспекті Незалежності та запропонували товариству іншу ділянку в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків. Жителі мікрорайону «Міськмолзавод» з плакатами приходили на позачергову сесію міської ради 29 серпня того ж року, і мер Сергій Сухомлин пообіцяв зустрітися з ініціативною групою і розібратися в законності будівництва АЗС. 31 серпня 2017 року близько сотні людей на знак протесту проти будівництва перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС заправка акція протест просп. Незалежності  
Матеріали по темі