Місто

​Влада Житомира відмовилась від будиночків родини Розенблат і хоче на Різдвяний ярмарок купити інші за 685 тис. грн

11 November 2019, 13:42

Управління культури Житомирської міської ради оголосило тендер на «послуги організації і проведення заходів з нагоди відзначення новорічних та різдвяних свят «Казкове багаття» з очікуваною вартістю у 685 тис. грн.

Відповідне оголошення опублікували на ресурсі ProZorro 8 листопада.

У тендерній документації щодо вимог до предмету закупівлі зазначається: «виготовлення з матеріалу учасника будиночків, їх транспортування та монтаж на майдані імені Корольова для проведення святкового ярмарку. Кількість будиночків – 25 штук (згідно макету, що додається)».

Строк виконання замовлення – до 17 грудня 2019.

Макет-креслення, що додається до тендерної документації

В управлінні культури Житомирської міської ради журналісту Житомир.info уточнили, що предметом даної закупівлі є саме послуги з виготовлення різдвяних будиночків, оскільки цьогоріч управління культури організовуватиме новорічний ярмарок самостійно.

«Оголошений тендер стосується тільки ярмаркових будиночків. Технічне завдання з організації та проведення святкових заходів наразі тільки розробляється. Раніше організатором ярмарку був визначений підприємець, який встановлював будиночки. У цьому році різдвяний ярмарок організовуватиме управління культури», - розповіли в управлінні культури.

Таким чином, на виготовлення, транспортування та встановлення 25 ярмаркових будиночків на майдані Корольова у Житомирі планують витратити близько 685 тис. грн.

Аукціон має відбутися 25 листопада 2019.

Нагадаємо, з 2014 року організатором Різдвяного ярмарку у Житомирі виступав Благодійний фонд родини Розенблат. Тож журналіст Житомир.info звернувся за коментарем до співзасновниці фонду – Олени Розенблат.

«У нас є будиночки для ярмарку і ми пропонували свої організаційні послуги, щоб міська влада не витрачала на це кошти. Але отримали відповідь від секретаря міської ради Наталії Чиж, що цьогоріч нас серед організаторів Різдвяного ярмарку не бачать і будуть закуповувати будиночки самостійно», - розповіла співзасновниця Благодійного фонду родини Розенблат Олена Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році Фонд родини Розенблат організовував п’ятий ювілейний Різдвяний ярмарок у Житомирі.

Відеосюжет з відкриття ярмарку 19 грудня 2018 дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмарок Різдво Розенблат управління культури  
Матеріали по темі