Влада

Мер Житомира пояснив, для чого місто закуповує нові новорічні будиночки, якщо є спонсорські

12 November 2019, 12:11

Будиночки для організації новорічного ярмарку на майдані Корольова в Житомирі за майже 700 тис. грн місто закуповує, бо вони можуть окупити себе за рік.

Про це мер Сергій Сухомлин сказав 11 листопада в програмі «Тема дня» на Житомир.info, відповідаючи на запитання слухачів.

«Кожен рік місто виділяло кошти на святкування Нового року на суму близько 1 млн грн, трохи більше мільйона на місяць. Це (йшло) на новорічні концерти, сцену, організацію святкування, подарунки для дітей. В цьому році за рахунок спонсорів ми зменшуємо цю суму, і ці кошти плануємо витратити на будиночки. Для чого. Коли якийсь фонд чи меценат надає будиночки безкоштовно, а їх приблизна вартість по закупівлі 25-26 тис. грн, а вартість оренди будиночка для підприємця на новорічні свята складає від 10 до 14 тис. грн, то окупність такого проєкту для міста може складати 1 рік. (Є принаймні) два заходи, є й інші свята, під час яких ми виставляємо ці будиночки: День міста, Дні Європи й так далі, і просто оренда цих будиночків. Цей проєкт для міста може окупитися за один рік. Я розумію, що це не функція міста, але. Якщо з’являться люди чи компанії, які будуть готові викупити в міста ці будиночки з гарантією, що вони кілька років зможуть у них працювати, ми скажемо: «Без проблем, заходьте, працюйте», - пояснив Сергій Сухомлин.

Програму «Тема дня» з мером Житомира повністю дивіться тут, відповідь про будиночки з 43 хвилини.

Нагадаємо, 8 листопада 2019 року управління культури Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю та встановлення 25 ярмаркових будиночків на майдані Корольова. Це має обійтися місту у близько 685 тис. грн. Від будиночків фонду родини Розенблат, який щороку організовував Різдвяний ярмарок у Житомирі, вирішили відмовитися.

Як повідомляв Житомир.info, в ефірі «Теми дня» Сергій Сухомлин повідомив, що вже є кандидатура на посаду заступника мера з питань транспорту та пояснив, чому вагається, чи йти на другий мерський термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будиночок Новий рік ярмарок Сухомлин  
Матеріали по темі