Політика

Депутати запропонували переобрати голову Житомирської облради, Ширма говорить про початок місцевих виборів

12 November 2019, 14:44

Депутат обласної ради, член фракції «Батьківщина» Сергій Ковердун запропонував підняти питання переобрання голови облради на наступній сесії. Свою заяву він пояснив тим, що фракцію Блоку Петра Порошенка ліквідували, натомість створили нову.

«Я хотів би звернутись особисто до Володимира Васильовича (Ширми, - ред.). Як казав мій товариш, в кримінальному кодексі моральної і політичної відповідальності немає. Але мораль повинна бути. Я не проти того, що у нас люди обрали Володимира Васильовича головою обласної ради, але, враховуючи мораль (і я хотів би наголосити, що я не був учасником, а тим паче ініціатором підкилимних ігор), я просив би і, як людина, я навіть вимагаю поставити на наступну сесію питання про обрання голови обласної ради. На сьогодні голову обласної ради делегувала фракція Блоку Петра Порошенка. Ганьба цій фракції, ганьба президенту, ганьба всій політиці, яка була. Але якщо ми бачимо, що голова обласної ради хороша людина, то давайте його виберемо від групи, від будь-кого іншого. Але поставити це питання, на мій погляд, обов’язково треба», – сказав депутат Житомирської обласної ради, член фракції «Батьківщина» Сергій Ковердун.


Окрім того, депутати запропонували розглянути питання заступника голови облради.

«Якщо, за логікою, має змінитись голова обласної ради, то тоді в нас є ще заступник голови ради, який делегований «Радикальною партією Ляшка», фракції якої вже теж немає. Була заява, що фракції немає, але ж вони делегували пана Крамаренка? То давайте на наступну сесію і це питання», – сказав депутат Житомирської обласної ради, член фракції «Українське об’єднання патріотів «Укроп» Віталій Науменко.

Сам Володимир Ширма у коментарі журналістам каже: кожен депутат може вносити будь-які пропозиції, але конкретну пропозицію про переобрання голови облради пов’язує із наближенням місцевих виборів.

«Обрали депутата на ту чи іншу посаду у обласній раді – або головою, або заступником. Після того фракція чи розпалась, чи зникла. Абсолютно не передбачено ніяким законодавством, що та чи інша посадова особа має приймати те чи інше рішення. Але я дуже добре розумію і те, що в нас вже пройшли вибори президента, пройшли вибори Верховної ради, але наближаються вибори місцеві. Тому майданчик обласної ради – це дуже такий непоганий майданчик для політичних заяв, тих чи інших інсинуацій. Для мене все вже абсолютно зрозуміло», – сказав голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року під час сесії в обласній раді створили нову фракцію «Рідна Житомирщина», куди пішли депутати від БПП.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 року в Житомирській облраді зникла фракція Радикальної парті Олега Ляшка, бо там залишилося менше п’яти депутатів.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма сесія Ковердун  
Матеріали по темі