Місто

На майдані Соборному в Житомирі наносять обіцяну дорожню розмітку

13 November 2019, 12:31

13 листопада у центрі міста почали наносити обіцяну розмітку. Як і анонсували напередодні, рух транспорту на майдані Соборному перекрили зранку після години пік. До того часу на майдані вже встигли намалювати нове коло діаметром 18 метрів.

«Розпочали роботи з вчорашнього вечора. Після восьмої вечора розточкували та розставити всі координати і вже після дванадцятої ночі почали наносити. Працювали до ранку, а потім була трохи вологість, тож роботи припинили. Вже пів на десяту, коли пройшла година пік перекрили в'їзди для того, аби нанести завершальні елементи. Як тільки роботи будуть виконані та фарба підсохне і по ній можна буде їхати, плануємо, що до вечора відкриємо‎», – розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


Саму дорожню розмітку нанесли яскраво-жовтим кольором.

«Розмітка має статус тимчасової, тому помаранчевого кольору, так, як передбачено. Взагалі термін експлуатації пів року, тому до весни вона точно буде помаранчева і у такому вигляді. А вже за результатами експлуатації та аналізу того трафіку, який буде проходити через майдан Соборний, та всіх нюансів, буде прийнято рішення про впровадження на постійній основі або коригуванню якихось змін‎», – говорить Дмитро Ткачук.

До липня 2017 року на майдані Соборному було зображене коло, за яким здійснювався рух транспорту.

Ввечері 22 липня 2017 році комунальники почали наносити нову дорожню розмітку. Її головною відмінністю було збільшення кола та перетворення його у форму груші. Також така схема передбачала зміну сторін заїзду до будинку правосуддя та забороняла в’їзд з площі на вул. Перемоги.

26 вересня 2019 року заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук показав новий варіант схеми організації дорожнього руху на майдані Соборному.

Нині за новою схемою транспорт має рухатися по зменшеному колу, яке змістили ближче до драмтеатру імені Івана Кочерги. Завдяки цьому звільняється місце, де можна буде облаштувати громадській простір.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2019 року в рамках Європейського тижня мобільності частина території майдану Соборного перетворилась на активний громадський простір зі скейт-парком, різноманітними майстер-класами, озелененими та сучасними зонами відпочинку та місцями для занять спортом. Так проходив захід «ПАРКування Соборного». Перший день ПАРКування Соборного у фотографіях – тут.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка Соборний майдан  
Матеріали по темі