Влада

Голова ОДА втрутився у ситуацію із забрудненим ґрунтом на території колишньої нафтобази у Житомирі

14 November 2019, 17:20

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко звітує про домовленості з ПрАТ «Нова Лінія» щодо очищення ґрунтів на території колишньої нафтобази, хоча компанія напередодні розповсюдила прес-реліз про очищення землі для будівництва торговельний центру у Житомирі.

«Загроза забруднення ґрунтів на території колишньої нафтобази залишається доволі високою. На засіданні робочої групи з питання вивозу забруднених ґрунтів з території нафтобази, заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр-К» Дмитро Байдюк доповів про те, що ґрунти, які було вивезено з ділянки будівництва, зворотньо повернуто. В кінці зустрічі ми домовилися, що компанія ПрАТ «Нова Лінія» проведе роботи по очищенню землі нафтопродуктами та засіє їх седератами», - написав 14 листопада голова ОДА.

У засіданні також брав участь мер Житомира Сергій Сухомлин та голова громадської ради при ОДА Наталя Волинець.

ПрАТ «Нова лінія» 13 листопада розповсюдило прес-реліз про те, щодо у Житомирі проведуть рекультивацію ґрунтів на території колишньої нафтобази.

«У Житомирі розпочали роботу над проєктом вирішення проблеми забруднення ґрунту на території колишньої нафтобази. ПрАТ «Нова Лінія», яке входить до групи «Епіцентр», виступило ініціатором підписання тристоронньої угоди між Житомирською міською радою та ДП «Науково-дослідний інститут нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА» про розробку комплексу природоохоронних заходів щодо забруднених нафтопродуктами ґрунтів на території колишньої нафтобази (Київське шосе, 4/2). Нафтобаза була збудована ще в 1918 році. У 2010 році ТОВ, що її експлуатувало, було визнано банкрутом та припинило свою діяльність. Отже, місто отримало в спадок проблему, яка до приходу інвестора ПрАТ «Нова Лінія» не вирішувалася», - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 26 липня 2019 року депутати надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,54 га для будівництва торговельного центру.

«Ставши заручником ситуації, ми активно долучилися до її вирішення. Впевнені, що проблема, яка існувала в місті десятиліттями, має бути вирішена зусиллями всіх зацікавлених у цьому сторін. Тому разом із Житомирською міською радою та профільними інститутами, зокрема «Науково-дослідним інститутом нафтопереробної та нафтохімічної промисловості «МАСМА», розпочато роботи над проєктом рекультивації ґрунтів території колишньої нафтобази», — прокоментували рішення в пресслужбі компанії «Нова Лінія».



Як повідомляв Житомир.info, питання виділення землі під будівництво торговельного центру на початку вулиці Київське шосе розглядали на позачерговій сесії Житомирської міської ради 24 липня 2019 року, але для прийняття рішення не вистачило голосів. 26 липня, на скликаній мером позачерговій сесії, 22 депутати все ж проголосували за рішення, яке дозволить розпочати будівництво гіпермаркету мережі «Епіцентр» у Житомирі. Сесія розпочалася з годинним запізненням через відсутність кворуму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Епіцентр грунт Бунечко нафтобаза Байдюк  
Матеріали по темі