Місто

Освітяни Житомира отримають аванс за листопад в розмірі 40%, зарплати будуть виплачені своєчасно, - директор фіндепартаменту

15 November 2019, 10:13

Освітяни Житомира отримають аванс за листопад в розмірі 40%, зарплати будуть виплачені вчасно, але місто очікує субвенцію з держбюджету.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому 15 листопада повідомила директора фінансового департаменту Житомирської міської ради Діна Прохорчук. Засідання терміново скликали для розгляду одного питання – про перерозподіл субвенції. Відповідний проэкт рішення був оприлюднений на сайті міської ради 14 листопада.

«На ваш розгляд пропонується рішення щодо перерозподілу субвенції на виплату заробітної плати працівникам загальноосвітніх навчальних закладів. Це освітня субвенція і вона в межах призначень листопада перерозподіляється шляхом зменшення по коду «Заробітна плата» на 885 934 гривні та збільшення по коду «Нарахування на оплату праці» на цю суму. Це технічне питання, але потребує вашого рішення. На сьогодні ситуація по виплаті заробітної плати освітянам контрольована, за рахунок цього перерозподілу ми зможемо вже сьогодні профінансувати та виплатити аванс по терміну 18 листопада. Розмір авансу орієнтовно становитиме 40%, а не 50%», - повідомила Діна Прохорчук.

Вона також зазначила, що Міністерством освіти підготовлені пропозиції щодо додаткового виділення субвенції.

«Поки що сума нам не відома, але в будь-якому випадку місто на сьогодні забезпечено повністю коштами освітньої субвенції на виплату заробітної плати за листопада включно. І заробітна плата надійде на карткові рахунки педпрацівників 2 грудня поточного року. Є проблема з недостатністю коштів на виплату заробітної плати за грудень, очікуємо додаткові надходження від держави, але в будь-якому випадку всі заробітні плати будуть виплачені своєчасно та в повному обсязі і працівникам освіти, і працівникам охорони здоров’я. Місто контролює цю ситуацію», - наголосила директорка фіндепартаменту.

На засіданні були присутні 8 членів виконкому з 12.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 21 жовтня 2019 року недостатність коштів по Житомирській міській ОТГ на виплату зарплат освітянам становила 23,6 млн грн, медичним працівникам – 14,1 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком зарплата Прохорчук бюджет педагоги  
Матеріали по темі