Місто

​Департамент освіти Житомирської міськради заплатив 20 тис. грн за тренінг з успішності та підготовку до ЗНО для «обраних»

15 November 2019, 12:22

Департамент освіти Житомирської міської ради за 20 тисяч гривень закупив послуги з проведення інтенсивного курсу підготовки до ЗНО з німецької мови для 15 людей та проведення циклу тренінгів «Алгоритм успіху — ключ до управління власним життям» для 30 людей.

Договори з Житомирським державним університетом імені Івана Франка та ФОПом Олександром Рєвнівцевим департамент уклав 12 та 13 листопада 2019 року.

Згідно з договором, укладеним між директором департаменту освіти Валентином Арендарчуком та проректором з навчальної роботи ЖДУ ім. Франка Наталією Корнійчук, за послугу з проведення інтенсивного курсу підготовки до ЗНО з німецької мови для старшокласників комунальних закладів освіти Житомира заплатять 10 тисяч бюджетних гривень. Обсяг послуги — 32 академічні години для 15 осіб.

Послуги з проведення тренінгів «Алгоритм успіху — ключ до управління власним життям» для педагогічних працівників та учнів комунальних закладів освіти міста також оцінили в 10 тисяч гривень. У договорі з фізичною особою-підприємцем Рєвнівцевим Олександром Борисовичем зазначено, що обсяг наданих послуг складає 12 академічних годин для 30 осіб.

Строк надання обох послуг — до 30 листопада 2019 року.

Чому інтенсив з німецької за бюджетні кошти проводять всього для 15 осіб, а тренінг – для 30, і хто ці «щасливчики», Житомир.info поцікавився у Тетяни Мяновської, завідувачки науково-методичного центру департаменту освіти Житомирської міської ради. Саме НМЦє замовником цих послуг, — пояснили сайту в департаменті освіти.

Щодо курсу з німецької відповідь була такою:

«У нашому ЖДУ є кафедра іноземних мов, з якою ми співпрацюємо років 5. Ми рекомендуємо, а вони відбирають дітей, які приходять на навчання. Це потенційні абітурієнти ЖДУ, вони ходили декілька разів на ці курси. Є такі проєкти з англійської, німецької мови – це так звані «літні», «осінні», а зараз будуть «зимові табори» з поглибленого вивчення іноземних мов. А також ми відточуємо навики дітей, які ідуть на ЗНО або планують вступати до Житомирського державного університету. Будь-який учень 10-11 класу може записатися на мовний табір, і за його результатами може бути відібраний для цього інтенсивного курсу. Цього літа дітей, які набрали більше балів, брали за рахунок університету. Це і профорієнтаційна робота, і робота з навиків ЗНО, і розширений курс з іноземної мови».

Тренінгу з успішності проводить не ФОП Рєвнівцев О. Б., а його батько, Рєвнівцев Борис Олександрович, — пояснила Тетяна Мяновська. ФОП лише організовує цю послугу.

«Борис Олександрович — це заслужений тренер України, автор книги «Алгоритм успіху», яка схвалена обласним Інститутом післядипломної освіти. Цей курс був презентований безкоштовно всім навчальним закладам три роки тому, і цей курс він у нас презентує як для педагогів, так і для учнів не перший рік. Він також був представлений під час Школи місцевого самоврядування в управлінні сім’ї, молоді і спорту, і ми беремо цей курс для наших членів «виконкому майбутнього», а також педагогів-організаторів, які працюють з цими дітьми», — розповіла завідувач НМЦ департаменту освіти.

Нагадаємо, «школа місцевого самоврядування” при Житомирській мерії запрацювала у 2009 році.

Як повідомляв Житомир.info, книгу «Алгоритм успіху» Борис Ревнівцев презентував в Інституті післядипломної освіти в 2016 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тренінг успіх освіта ЗНО німецька мова  
Матеріали по темі