Місто

​У Житомирі навпроти «Глобала» водій Maserati припаркувався на зупинці громадського транспорту і пішов до кіоску (доповнено)

15 November 2019, 18:03

14 листопада близько 18 години водій легкового автомобіля з хмельницькими номерами порушив правила дорожнього руху і припаркувався на зупинці громадського транспорту.

Відео про це 15 листопада у фейсбук опублікував Міський інформаційний центр Житомирської міськради.

«Продовження рубрики «Без коментарів» про сюжети з камер відеоспостереження «Безпечне місто», - йдеться в публікації.

На відео видно, як на зупинці «Глобал» на вулиці Київській у Житомирі водій Maserati ставить машину неподалік зупинки під кутом до проїжджої частини, виходить з автомобіля та стає в чергу до вуличного кіоску. У вечірню годину пік маршрутки та тролейбуси змушені здійснювати посадку й висадку пасажирів мало не посеред дороги. Через 5 хвилин, здійснивши покупку, чоловік неспішно повертається за кермо та від’їжджає.


Відео з камер "Безпечного міста"

Відео буде передане до управління патрульної поліції у Хмельницькій області для притягнення водія до відповідальності, - прокоментували Житомир.info у патрульній поліції Житомирської області.

«Водій порушив пункт 15.9 е Правил дорожнього руху України, а саме здійснив зупинку ближче 30 м від дорожніх знаків 5.41.1 та 5.43.1, де припарковуються автобуси та тролейбуси. Дане порушення, згідно з Кодексом про адміністративні порушення, ч. 1 статті 122 є покарання у вигляді штрафу в розмірі 255 гривень. Але якщо водій маршрутки, автобуса чи інших транспортних засобів виявлять бажання написати заяву, що він здійснив їм перешкоду в русі, тобто, обов’язкова умова – наявність двох пояснень від учасників руху, це може бути 3 ч-на статті 122, тобто, 510 грн штрафу. У будь-якому випадку в нас є два місяці для встановлення особи порушника та притягнення його до відповідальності. Зі свого боку хочу запевнити, що дане відео буде направлене до управління патрульної поліції у Хмельницькій області, де зареєстрований транспортний засіб, для притягнення водія до відповідальності», - повідомила старший офіцер пресслужби управління патрульної поліції в Житомирській області Тетяна Носадчук.

Нагадаємо, в березні 2019 в Житомирі суд виніс вирок водієві, який припаркувався на зупинці біля автовокзалу, а потім втікав і наїхав на поліцейського.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 чоловік автомобілем марки Mitsubishi заїхав на пішохідну житомирську вулицю Михайлівську та припаркувався прямісінько у центрі прямокутника фонтана. Водій автомобіля, який на початку листопада 2019 заїхав на пішохідний міст у житомирському парку, сплатив штраф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркування поліція зупинка Глобал Maserati  
Матеріали по темі