Місто

​Ейфелева вежа у вишиванці: житомирський університет готовий заплатити 720 тис. грн тому, хто її встановить

18 November 2019, 15:26

Державний університет «Житомирська політехніка» оголосив тендер на роботи зі встановлення Ейфелевої вежі у вишиванці по вулиці Чуднівській, 103 у Житомирі.

Оголошення про тендер від 18 листопада 2019 року опублікували на ресурсі ProZorro.

Очікувана вартість будівельних робіт та поточного ремонту становить 720 тисяч гривень. У технічному завданні зазначено, що в цю вартість входить демонтаж, транспортування з села Іскорость Коростенського району Житомирської області, встановлення та фарбування малої архітектурної форми «Ейфелева вежа». А також облаштування фундаменту, виготовлення та встановлення Карти Європи (гравюра) в дзеркальному відображенні з указівками відстані від Житомира до усіх європейських столиць, облаштування світлодіодної підсвітки, виготовлення та постачання світлодіодних світильників типу «жовто-блакитний прапор» із зазначенням кольорів прапору держав і їх гербів (у верхній частині світильника). Облаштування прилеглої території, зокрема, укладання тротуарної плитки, встановлення лавок, урн для сміття, а також встановлення відеоспостереження.

У коментарі Житомир.info 18 листопада ректор університету «Житомирська політехніка» Віктор Євдокимов розповів, що конструкція вже виготовлена і зараз зберігається у власника.

«Вона зараз зберігається у власника, у того, хто її виготовив, на території підприємства. ЇЇ планували встановити в Коростені, потім — у Житомирі в парковій зоні, і не було прийнято позитивне рішення, де саме, тому було таке остаточне рішення. Вона була виготовлена, якщо я не помиляюся, в минулому чи позаминулому році. Це нова конструкція абсолютно. Фінансував виготовлення вежі власник, підприємець, в якого вона зараз зберігається», – прокоментував ректор.

За умовами тендерної документації, роботи зі встановлення Ейфелевої вежі у вишиванці мають завершитися 30 квітня 2020 року. Аукціон планують провести 5 грудня 2019, а до 4 грудня тендерна комісія прийматиме пропозиції.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2017 року у житомирському парку хотіли встановити копію Ейфелевої вежі, яку місту подарував коростенський підприємець. 17 серпня 2018 року копію вежі вирішили не ставити на території парку, а розмістити перед центральною будівлею університету «Житомирська політехніка» на Корбутівці. А в грудні 2018 року прототип Ейфелевої вежі встановили на території стадіону «Спартак» в Коростені, тоді ще головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав, що в обласному центрі має бути встановлена зовсім інша Ейфелева вежа.


Скріншот з тендерної документації на 18.11.2019

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ейфелева вежа політехніка тендер Житомир  
Матеріали по темі