Фоторепортаж

Як просувається реконструкція «космічного» фонтану і скверу на житомирській Польовій. Фоторепортаж

19 November 2019, 16:41

У Житомирі з літа 2019 року триває реконструкція фонтану «Космонавт» на Польовій та скверу навколо нього.

Після реконструкції сквер має нагадувати сонячну систему. «Космічну»‎ тему мають продовжувати дитячі, спортивний майданчики та зони відпочинку.

«Договір підписано до кінця року, реально, я думаю, до кінця жовтня всі роботи будуть закінчені. Сквер закінчать трохи раніше, а фонтаном десь місяць-півтора будуть займатися. Згідно з проєктом, там будуть встановлені нові світильники, зони для відпочинку, спортивний, дитячий майданчики»‎, - обіцяв у вересні 2019 радник міського голови Житомира Олександр Черняхович.

19 листопада у сквері прокладені майже всі доріжки, встановлені лавочки та окреслені круги під майданчики. Робітників практично не видно – кілька чоловіків протягають кабелі, ще один щось везе у тачці. У сквері прогулюються люди, багато мам з візочками. Біля старого дерева встигли влаштувати сміттєзвалище. Сам фонтан «Космонавт» проти вересня майже не змінився.

Нагадаємо, фонтан «Космонавт» планували зробити світломузичним. На реконструкцію скверу й фонтану з державного бюджету спрямували 10,6 млн гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. У липні 2019 більше сотні мешканців висоток, які знаходяться навколо фонтану «Космонавт», прийшли у сквер, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити його реконструкцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан Польова Космонавт сквер реконструкція  
Матеріали по темі