Місто

Директор «Житомиртеплокомуненерго» про відсутність тепла в деяких будинках мікрорайону Маликова: Це брехня

20 November 2019, 12:35

20 листопада на засіданні виконкому Житомирської міської ради обговорили ситуацію з постачання тепла в будинки, які входять до проєкту модернізації тепломережі. Зокрема це стосується будинків в мікрорайоні Маликова, по вул. Клосовського та на проспекті Миру.

Директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин запевнив, що за вказаними адресами дійсно були проблеми, які вже усунули, й наразі будинки забезпечені теплопостачанням.

«‎Хочеться сьогодні раз і назавжди покласти кінець спекуляціям та шуму навколо цього масиву, бо по іншому я це не назву. 15 вересня цей масив був поставлений на циркуляцію підвищувальним насосом для того, аби заповнювати будинки. 28 жовтня, згідно з наказом виконкому та відповідно до температурного режиму, почався опалювальний сезон. Була включена циркуляційна група, але у нас 100% на кожен будинок та на кожну котельню стоїть система, і ми бачимо гідравліку, температуру, баланс теплоносія. Це все у мене є, і я можу одному члену виконкому підготувати такі листи. На перших три будинках був порив заглушки та вирвано два шарових крани, і вся система стала. Коли почали перезапускати систему, це повітря пішло на всі будинки цього масиву, на жаль. Паралельно був дуже великий порив водопостачання, і всі слюсарі, у першу чергу «ДомКома‎»‎, працювали на цих мережах, ми виділи 8 працівників своїх. Потім 30 числа після комісії ми виділили 12 наших фахівців, 8 фахівців «‎ДомКома‎» і інших управлінських компаній перезапускали масив. Станом на 30 жовтня закінчилися роботи лише на Максютова, 30 та 32 (очевидно, малася на увазі вулиця Маликова, – ред.) і в чотирьох під'їздах Польського бульвару, 12 та Фелінського, 7, всі інші будинки були з теплом. На 1 листопада і ці будинки були повністю запущені», – запевнив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.


Також він додав, що не надання тепла у будинки є наклепом, а конфлікту з управлінською компанією «‎ДомКома» особисто не має.

«‎У нас немає конфлікту. Я кажу, що ненадання тепла цим будинкам – це брехня»‎, – говорить Дмитро Рогожин.

Ситуацію з теплопостачанням у мікрорайоні Маликова журналістам Житомир.info прокоментувала депутат Тетяна Онопрієнко. За її словами, досі є будинки, які не мають тепла. Також Тетяна Онопрієнко зазначила, що у цьому винна як управлінська компанія, так і теплокомуненерго.

«‎Тричі збирали величезні комісії разом з мешканцями будинків. Ми ходили по всіх будинках та підвалах, і у деяких будинках система не була заповнена водою з різних причин. Це була провина й управлінської компанії «‎ДомКом»‎, наприклад, Польський бульвар, 16, а ось на Польському бульварі, 15 не була засувка відкрита у колодязі, а за колодязь відповідає теплокомуненерго‎. Я фактично була у кожному будинку та у кожному підвалі. І ось Червоне, 41 знову пише, що у них холодно, і люди помітили таку закономірність: якщо приходить комісія, у них стає тепло дивним чином, вже на вечір прохолодніше, на ранок взагалі холодно. Страждають зараз Польський, 12, Червоне, 41 і Маликова, 32, особливо 3 під'їзд, та Маликова, 30, 4 під'їзд. Вчора, наприклад, на проспекті Миру деякі будинки просто стали, і люди говорять, що була просто зупинка котельні», – зауважила Тетяна Онопрієнко.

Заступник міського голови Світлана Ольшанська наголосила, що варто опрацювати кожен випадок, а не шукати винних.

«Людині байдуже, чи то теплокомуненерго‎,‎‎ чи то «‎ДомКом»‎, тому прохання: Сергій Миколайович, зберіть теплокомуненерго‎ та «ДомКом»,‎ відпрацюйте кожну квартиру. Тому що навіть приходить одна сім'я і каже, що не гріє квартира, людині байдуже, хто винен, вони хочуть нормальних умов життя. Доведіть мешканцям інформацію з приводу реформи житлового господарства. Мешканці мають розуміти, що не місто обирає, хто обслуговує їм будинки. Якщо їм не подобається, хто обслуговує, вони мають обрати іншого або створити ОСББ», –‎ говорить заступник Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 29 жовтня 2019 року в «Житомиртеплокомуненерго» повідомили, що У Житомирі є будинки, яким не дадуть тепло ще кілька днів.

Як повідомляв Житомир.info, 1 жовтня 2019 міськвиконком прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня. 4 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав журналісту Житомир.info, що підготовка до старту опалювального сезону йде згідно з графіком, є проблемні ділянки, проте усі ремонтні роботи мають завершитися до 10 жовтня.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон тепло опалення Рогожин Маликова  
Матеріали по темі