Місто

Житомирський суд відмовив в арешті земельної ділянки на проспекті Незалежності: будівництво АЗС відновилося, люди обурені

20 November 2019, 13:38


Правоохоронці охороняють публічний порядок по проспекту Незалежності в обласному центрі, на місці будівництва автозаправної станції неподалік житлового масиву.

Про це 20 листопада о 12:23 повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«За зверненнями житомирян поліцією було відкрито кримінальне провадження щодо вказаного будівництва за статтями 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків…) та 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування поліція звернулась до суду із клопотанням про накладення арешту на земельну ділянку, що стала причиною конфлікту між забудовником і місцевими жителями. 20 листопада суд розглянув вказане клопотання і відмовив у його задоволенні. Відтак забудовник відновив роботи, що викликало невдоволення місцевих жителів», - інформує поліція.

На даний час на місці події працюють поліцейські, які забезпечують правопорядок, охороняють публічну безпеку і вживають заходів щодо попередження силового протистояння між сторонами конфлікту. Наразі на місці події також працює слідчо-оперативна група поліції, працівники якої фіксують усі обставини.

Зазначимо, що 11 листопада Богунський районний суд м.Житомира вже розглядав клопотання слідчого Житомирського відділу поліції про арешт земельної ділянки на проспекті Незалежності, 29, але повернув його для усунення недоліків.

Нагадаємо, до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області надійшла заява депутата обласної ради з приводу того, що на проспекті Незалежності, 29, будується автозаправна станція з порушенням будівельних норм та правил безпеки. 14 червня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесене провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.


«У своїй заяві ОСОБА_1 зазначає, що земельна ділянка за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29, знаходиться поблизу дитячого майданчику, що є безпосереднім порушенням будівельних норм та правил безпеки. Так, під час проведення процедури громадських слухань в 01.12.2014 для подальшого виготовлення містобудівної документації, а саме: плану територій за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 29, були порушені права мешканців мікрорайону за місцем проведення будівництва, а також звіт про проведення таких громадських слухань відсутній на сайті міської ради, що є порушенням Постанови КМУ № 555 від 25.05.2011, а також ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», – йдеться в ухвалі суду про надання дозволу до відповідних речей та документів в рамках проведення слідчих дій.

Крім того, 31 жовтня 2019 року на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за скасування містобудівних умов для будівництва АЗС та направили звернення до забудовника щодо міни земельної ділянки. Але 7 листопада Житомирський окружний адміністративний суд задовольнив позов ТОВ «ЮПІДЖІ», що будує заправку на проспекті Незалежності, 29, й зупинив дію пункту цього рішення міської ради, яким передбачено скасування містобудівних умов для зведення АЗС.

Як повідомляв Житомир.info, протести проти будівництва АЗС на проспекті Незалежності, 29 тривають ще з 2017 року. Так, 23 серпня 2017 житомиряни перекрили проспект Незалежності, протестуючи проти заправки біля своїх будинків, 31 серпня люди знову перекрили проспект Незалежності, безперервно рухаючись двома пішохідними переходами. Законність будівництва заправки мала перевірити місцева прокуратура, до якої за допомогою звернулись обурені мешканці прилеглого мікрорайону. У міській раді тоді створили робочу групу щодо цього будівництва, проте вже у вересні 2017 вона припинила свою роботу, бо громада подала до суду.

Восени 2019 року знову почалися протести: 22 вересня перекривали вулицю Покровську, 22 жовтня кілька десятків людей вийшли на проспект Незалежності: ходили по пішохідному переходу з плакатами та дитячими візками, виступаючи проти будівництва заправки. 28 жовтня противники будівництва АЗС прийшли до начальника управління ДАБІ Житомирської області Сергія Сербіна. Людям дали відповідь на усний запит щодо екологічності будівництва АЗС. 11 листопада на проспекті Незалежності в Житомирі знову кілька людей перекривали дорогу на знак протесту проти будівництва заправки. Під час акції стався конфлікт між жителями прилеглих будинків та групою молодиків, які представилися працівниками охоронної фірми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція АЗС проспект Незалежності суд  
Матеріали по темі