Влада

На зустрічі в ОДА згадали про плани будівництва в Житомирі меморіалу пам’яті жертв політичних репресій, який коштує 8 млн грн

21 November 2019, 09:55

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зустрівся із представниками національно-культурних меншин області.

Зустріч відбулася 20 листопада – інформує пресслужба облдержадміністрації.

«Це наша з вами перша зустріч і саме такі зустрічі необхідні, аби почути один одного. Робитимемо все можливе, щоб ми жили у багатонаціональній і щасливій Україні», – сказав Віталій Бунечко.

Під час зустрічі учасники обговорили питання щодо будівництва меморіалу пам’яті жертв політичних репресій, вартість проєкту – 8 млн грн.

«За словами учасників зустрічі питання будівництва меморіалу розпочалося ще у 1994 році і для нього вже виділена земельна ділянка та розроблена проєктно-кошторисна документація, а також пройдені громадські слухання. Голова ОДА Віталій Бунечко запропонував представникам національно-культурних меншин винести питання про виділення коштів на найближчу сесію обласної ради, тому що саме депутати погоджують фінансування», - йдеться у повідомленні.

Сам Віталій Бунечко у повідомленні про зазначену зустріч зауважив, що влада планує долучитися до створення інформаційної редакції національних меншин.

«На засіданні круглого столу заслухав членів національно-культурних меншин, які продовжують зберігати свої етнічні цінності в Житомирській області. Це білоруська, вірменська, грецька, німецька, польська, чеченська, чеська, ромська та інші національні меншини, які представлені у нашому регіоні. Крім першочергового налагодження контакту з керівниками культурних осередків ми плануємо долучитися до створення інформаційної редакції національних меншин, де представники національно-культурних товариств могли б поширювати інформацію про свої здобутки, проблеми та інші суспільно-важливі питання. До того ж, було запрошено архітектора Тетяну Жалюк, для представлення проєкту меморіалу пам’яті жертв політичних репресій у Житомирі. Вартість реалізації — близько 8 млн грн», - написав голова ОДА у Facebook.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 28 грудня 2015 року депутати надали дозвіл на розроблення детального плану території для розміщення в місті меморіального комплексу жертвам політичних репресій. Напередодні голова житомирського благодійного фонду «Голокост націй» Віктор Борківський відкрив рахунок у банку для збору коштів на будівництво меморіалу. Зі слів Віктора Борківського, меморіал «Голокост націй» буде у вигляді близько 100 стел із гірської породи габро розміром метр на два, де будуть викарбувані імена кожного із майже 20 тисяч розстріляних на цьому місці людей. Це має бути впорядкована територія розміром 73 сотих землі з зеленими насадженнями, газоном та клумбами. В жовтні 2016 року житомирян запрошували вносити свої пропозиції та зауваження щодо плану території меморіального комплексу. Зараз поблизу провулку Путятинського є пам’ятний знак жертвам політичних репресій 1937-1938 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА найменшини меторіал Бунечко репресії  
Матеріали по темі