Фоторепортаж

​«День відкритих дверей» у житомирській 95-й бригаді. Фоторепортаж

21 November 2019, 13:02

21 листопада 2019 року, в другу річницю створення Десантно-штурмових військ України, у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді в Житомирі відбувся «День відкритих дверей».

Захід пройшов за адресою дислокації бригади — на проспекті Миру, 39.

Всі охочі мали нагоду дізнатися про історію бригади, її бойовий шлях, ознайомитися з умовами служби за контрактом.

Гостям заходу показали зразки військової техніки та озброєння, матеріального забезпечення десантників та зразки харчування. Дітлахи мали змогу приміряти військові обладунки й посидіти у військових автомобілях.

Детальніше дивіться в сюжеті

Нагадаємо, у 2018 році день відкритих дверей пройшов у 199-му Навчальному центрі ДШВ на вулиці Чуднівській. Житомирські десантники показали, що таке армія без «рожевих окулярів».

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2017 року стало відомо, що Високомобільні десантні війська змінили назву, форму одягу і день свого професійного свята. Війська відтоді називаються Десантно-штурмовими, замість блакитних запровадили марунові берети, а День десантника святкують 21 листопада.

19 листопада на пресконференції в Житомирі за участю керівного складу командування ДШВ журналістам показали нові шеврони ДШВ та анонсували присвоєння 13-му окремому десантно-штурмовому батальйону, який входить до складу 95-ї ОДШБр (дислокується на Корбутівці) імені Тараса Сенюка. Також повідомили, що в 2019 році Десантно-штурмові війська ЗСУ отримали нову повітрянодесантну техніку на суму більш як 100 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: день відкритих дверей 95 бригада ДШВ  
Матеріали по темі