Місто

​Ми готові до бою завжди: житомирські десантники продемонстрували новітнє українське озброєння та техніку

21 November 2019, 15:28

Побачити військову техніку, зразки озброєння, бойову екіпіровку та дізнатись про життя десантників — таку можливість мали житомиряни 21 листопада у «День відкритих дверей» у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Сьогодні подвійне свято: Михайла і День десантно-штурмових військ. Щоб для всіх, хто зацікавлений у тому і не зацікавлений, якось пропагувати бажання служити в Збройних силах України і в елітних підрозділах ДШВ, проводиться як один із заходів — день відкритих дверей. Сьогодні від маленьких до великих можуть ознайомитись з тим, яка у нас техніка на озброєнні, чим ми харчуємося, як ми одягаємося, наш розпорядок дня, як відбувається навчання, як живуть, спілкуються і чого вони прагнуть», - розповідає офіцер з відділення морально-психологічного забезпечення 95-ї ОДШБр Олег Олійник.


Бути десантником означає з хоробрістю приймати серйозні виклики, зауважує капітан Іван Федоренко, який потрапив у 95-ту бригаду в 2014 році.

«Мій вибір пов’язаний з військовою академією в місті Одеса, і після розподілення я потрапив в 95-ту бригаду, тоді ще аеромобільну бригаду міста Житомир, яка на той час була легендарною. Звідки я почав свій бойовий шлях. Десантником бути - це лише позитивні моменти, це еліта Збройних сил України, на яких покладаються найбільш відповідальні завдання, і ми завжди призначені виконувати те, що не можна виконати іншими силами та засобами. Це дуже важко — бути десантником, але хтось повинен нести цю ношу», — говорить капітан 95-ї ОДШБр Іван Федоренко.

Десантники демонструють, як працює новітнє українське озброєння.

«Перед вам зараз стоїть зразок українського виробництва VАХ-40, автоматичний гранатомет, перший гранатомет, розроблений в України за стандартами НАТО», — зауважує молодший сержант 95-ї ОДШБр Іван Микитюк.

«Новітній протитанковий комплекс, вироблений і складений на українських заводах. Аналогів у світі немає, адже в нього дуже велика дальність польоту ракети і пробиваємість броні», — каже штаб-сержант ГСАДн Василь Клюба.

Біля військової техніки демонструють зразки сухого пайка: галети, джем, мед, рисова каша з м’ясом. На сусідньому столі лежить спорядження для військовослужбовців та офіцерів.

«Зимове, демісезонне та літнє взуття, яке видається на одну людина на три роки. Спортивна форма видається нашим збірним командам з регбі, футболу, волейболу, кросфіту. Ось ми бачимо зразки форми одягу — повсякденного та парадного. На даний момент бригада забезпечена на 50-60% повсякденною формою, офіцерський склад — на 100%», - говорить лейтенант 95-ї ОДШБр Софія Ревуцька.

Зранку відвідувачів у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді небагато, однак ті з задоволенням роздивляються артилерію, фотографуються з військовими та вітають їх з Днем десантно-штурмових військ.

«Це дочка подружки, я вирішила їй показати, яке у нас озброєння, наших українських військових. Можливо, у майбутньому вона також, як тітка, стане військовослужбовцем», — ділиться Вікторія.

«У сім'ї Курцових подвійне свято, тому що у нас і тато, і мама - військові. Мама зараз в зоні ОСС на Донбасі, а тато поки тут. Ми бажаємо усім щастя, здоров'я їхнім родинам, чекаємо, щоб поверталися всі, і був мир», — каже Алла Курцова.

«Вітаю усіх військовослужбовців, які причетні до Десантно-штурмових військ, зі святом! Вітаю 95-ту бригаду! Ми сьогодні отримали новий шеврон, і я цим дуже пишаюся. Успіхів та наснаги», — вітає усіх побратимів штаб-сержант ГСАДн Василь Клюба.

«Ми готові до бою завжди», — додає офіцер Олег Олійник.

Фоторепортаж з «Дня відкритих дверей» в житомирській 95-й бригаді тут.

Нагадаємо, днями в Житомирі показали нові шеврони ДШВ та анонсували присвоєння 13-му батальйону імені Тараса Сенюка. У 2019 році Десантно-штурмові війська отримали техніки більш як на 100 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році день відкритих дверей пройшов у 199-му Навчальному центрі ДШВ на вулиці Чуднівській. Житомирські десантники показали, що таке армія без «рожевих окулярів»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник день відкритих дверей 95 бригада  
Матеріали по темі