Події

Директору ПП повідомили про підозру за те, що «наварив» третину мільйона на ремонті дороги у райцентрі Житомирської області

26 November 2019, 16:15

Директору приватного підприємства, зареєстрованому в райцентрі Житомирської області, повідомили про підозру у завищенні вартості ремонту дороги майже на 340 тис грн.

Про це 26 листопада повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Зазначено, що «26 листопада 2019 року за погодженням із прокуратурою області, директору місцевого приватного підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим у великих розмірах, а також внесення службовою собою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей)».

Цього разу незаконне заволодіння понад трьома сотнями тисяч бюджетних коштів виявлено під час проведення капітального ремонту дороги у місті Андрушівці.

«Установлено, що у серпні 2017 року Андрушівською міськрадою укладено із приватним підприємством (зареєстроване у смт Черняхів) договір на проведення капітального ремонту асфальтобетонного покриття вулиці Шевченка в Андрушівці за бюджетні кошти загальною вартістю понад 1,4 млн грн. За версією слідства, під час виконання окремих ремонтних робіт директор підприємства-підрядника свідомо збільшив їх об’єми та обсяг, завищивши вартість на суму 338 262 грн, а неправдиві відомості відобразив в офіційних документах», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура Житомирської області.

На тендерному майданчику Zakupki.prom.ua опублікована інформація про результати тендеру на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття на пров. Шевченка у місті Андрушівка. Переможцем торгів з ціновою пропозицією 1 432 177,99 грн. стало приватне підприємство «Сучасне дорожне будівництво», з яким у серпні 2017 року був підписаний договір на виконання робіт з капітального ремонту провулку. У договорі зазначено, що директором підприємства на той час був Олександр Бенюх. За даними ресурсу clarity-project.info, підприємство зареєстроване в смт Черняхів на вулиці Володимирській,125. Нині керівником ПП значиться Володимир Співак.

Скріншот першої сторінки договору

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2018 року пресслужба Житомирської місцевої прокуратури інформувала, що поліція розслідує підробку документів одним з керівників автодору, який прозвітував про ремонт дороги на неіснуючих вулицях в селі Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт тендер Андрушівка прокуратура  
Матеріали по темі