Місто

На 2020 рік у «транспортній» програмі Житомира хочуть передбачити 0,5 млн грн на рекламу е-квитка та 600 тисяч на придбання карток

26 November 2019, 16:49

На інформування населення про е-квиток та картку житомирянина у 2020 році планують закласти понад пів мільйона гривень, ще 600 тис. грн потрібно на виготовлення пластикових карток.

Про це йдеться в додатку до Програми розвитку громадського транспорту Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2022 роки, опублікованої в у відповідному проєкті рішення сесії на сайті міської ради.

У додатку до даної Програми передбачаються, зокрема, заходи, спрямовані на розвиток громадського транспорту, серед яких:

- інформування населення щодо впровадження е-квитка та картки житомирянина, шляхом розробки та розповсюдження графічних відео-, аудіоматеріалів. Орієнтовний обсяг фінансування у 2020 році складає 510,6 тис. грн;

- забезпечення збільшення користувачів е-квитка, шляхом придбання пластикових карт. Орієнтовний обсяг фінансування у 2020 році складає 600 тис. грн.

У коментарі Житомир.info керівник КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет розповів, що обидва заходи «кочують» з року в рік. У попередні періоди коштів на ці цілі майже не виділялося, тож їх внесли до програми на наступні роки.

«Інформування - це захід, який «кочує» з року в рік. І перелік завдань у ньому постійно стандартний - він у своїй «левовій» часті містить розробку дизайну і виготовлення графічних матеріалів, які мають з'явитися у кожному під'їзді, громадському транспортному засобі, на радіо і у мережі з поясненням, які умови використання е-квитка і «Картки житомирянина». Досі в рамках цього заходу виконувались лише невелика частина з них, оскільки зокрема рішення про диференційований тариф, умови пільгового проїзду у міському транспорті досі не впроваджувались», - розповів Іван Фурлет, уточнивши, що в суму 510,6 тис. грн увійшло близько 200 тис. грн витрат на рекламу, решта, близько 300 тис. грн, закладені на додаткові витрати на забезпечення випуску «Карти житомирянина».

Щодо «Картки житомирянина», за словами директора КП «Житомиртранспорт», це захід, який також «кочує» з попередніх років і який досі не отримував фінансування.

«В ньому попередньо закладено виготовлення 20 тис. персоналізованих карток по 30 грн і супутні витрати на організацію випуску містом «Карток житомирянина» для неповнолітніх осіб. АТ «Ощадбанк» забезпечує безоплатний випуск лише для повнолітніх осіб. Але, в разі включення цього заходу до бюджету, після налагодження процесу випуску учнівських та студентських квитків спільно з навчальними закладами, неповнолітні особи зможуть отримати персоналізовані картки для використання їх у транспорті», - зазначив Іван Фурлет.

Нагадаємо, у жовтні 2019 були укладені два договори, за якими ТТУ та має заплатити «Житомитранспорту» 650 тис. грн за послуги з продажу е-квитків та обслуговування валідаторів.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2019 «Житомиртранспорт» без торгів закупив 10 тис. пластикових проїзних у ТОВ «Сімбол Системс», у якої купував валідатори. 30 вересня пресслужба міської ради опублікувала адреси точок продажу та поповнення е-квитка для проїзду у громадському транспорті у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: е-квиток карта житомирянина проїзд Фурлет  
Матеріали по темі