Місто

У Житомирі на Корбутівці за кошти обласного бюджету реалізують проєкт бюджету участі, який не переміг

26 November 2019, 16:51

Проєкт «Музей каменю Житомирщини», який не став переможцем бюджету участі 2018 року, будуть реалізовувати за кошти обласного бюджету.

Про це 26 листопада повідомив начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов, коментуючи укладений УКБ договір на проведення проєктних робіт по об'єкту: «Реконструкція території благоустрою з організацією скверу "Музей каменю Житомирщини"».

«Кошти в розмірі 600 тисяч гривень на реалізацію цього проєкту виділені з обласного бюджету за сприяння депутата облради Володимира Кропивницького. Ще в квітні цього року виділили 500 тис. грн, а на останній сесії обласної ради виділили ще 100 тисяч. Кошти надійшли на виготовлення ПКД (проєктно-кошторисної документації) і влаштування музею каменю, загальна сума – 600 тис. грн. За 60 тисяч ми замовили ПКД, яка буде загальна сума проєкту – будемо розуміти за тиждень», - сказав В’ячеслав Глазунов.

На зауваження, що вартість проєкту бюджету участі «Музей каменю Житомирщини» була значно більшою (1,5 млн грн), начальник управління зауважив, що за бюджетні кошти будуть робити лише облаштування території: освітлення, лавки, відеонагляд тощо. Він також запевнив, що роботи почнуться вже цього року.

«Якщо ми не використаємо кошти, то їх потрібно буде повернути в обласний бюджет. Ми встигнемо швидко провести благоустрій території під майбутній сквер біля перехрестя вулиці Чуднівської та провулку Річкового, напроти магазину «Люцина», - пояснив начальник управління капітального будівництва.

За проєктні роботи, які мають бути завершені до 25 грудня 2019 року, управління капітального будівництва Житомирської міської ради заплатить малому приватному підприємству «Енергія» 60 тис. 750 грн.

Нагадаємо, проєкт бюджету участі «Музей каменю Житомирщини» подав батько депутата Володимира Кропивницького – Кропивницький Микола Петрович. Вартість проєкту – 1 млн 500 тис. грн, він отримав 993 голоси й був серед проєктів, які Координаційна рада бюджету участі в жовтні 2018 року рекомендувала на затвердження меру. На пресконференції з приводу закінчення бюджету участі 23 жовтня 2018 року мер Житомира сказав, що немає іншого рішення, крім як фактично накласти вето на результати бюджету участі. 8 листопада на сесії Житомирської міської ради депутати проголосували за створення нової Координаційної ради, яка має розібратися з бюджетом участі-2018. Рішенням сесії міської ради від 18 грудня 2018 року була утворена робоча група, яка мала опрацювати інформацію щодо можливих порушень та надати висновки на затвердження міському голові до 14.01.2019. 23 січня 2019 року мер Сергій Сухомлин своїм розпорядженням затвердив список проектів-переможців, але «Музею каменю Житомирщини» серед них не було.

Як повідомляв Житомир.info, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі допустила до голосування, яке проходило 1-10 жовтня, 80 проєктів. З жовтня студенти фармколеджу масово голосували за 4 проєкти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси, які були подані 3 жовтня за чотири проєкти бюджету участі №№ 12, 28, 41 («Музей каменю Житомирщини») та 73. Також були виявлені махінації під час онлайн-голосування за проєкти. 18 жовтня Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі три години обговорювала скарги та апеляції і врешті вирішила рекомендувати меру затвердити попередній список переможців голосування без змін: 8 великих та 11 малих проєктів, які набрали найбільшу кількість голосів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі УКБ Глазунов каміння Кропивницький  
Матеріали по темі