Місто

Дев’ять житомирських студентів отримуватимуть іменні стипендії Верховної Ради

27 November 2019, 16:04

Дев’ять студентам житомирських навчальних закладів призначили іменні стипендії Верховної Ради на 2019/2020 навчальний рік. У списку стипендіатів студенти трьох вишів та трьох коледжів міста.

Відповідний наказ №1438 19 листопада підписала міністер освіти та науки Ганна Новосад.

«Іменні стипендії виплачувати щомісяця за місцем навчання стипендіата, за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді кошторису закладу вищої освіти на виплату академічних стипендій, з 1 вересня 2019 року до закінчення 2019/2020 навчального року згідно з навчальним планом», – йдеться у наказі.

Стипендії отримуватимуть 6 студентів ВНЗ. Двоє навчаються у Державному університеті «Житомирська політехніка»: Тетяна Бродзь та Іванна Меньшикова. На сайті університету зазначено, що Іванна Меньшикова студентка групи ТР-12 спеціальності 172 «Телекомунікації та радіотехніка» освітнього ступеня «бакалавр» факультету інформаційно-комп’ютерних технологій, а Тетяна Бродзь навчається на факультеті публічного управління та права.

Анна Кіналевська та Марія Комаренко з Житомирського державного університету імені Івана Франка. Василина Домбровська та Юлія Кот – студентки Житомирського національного агроекологічного університету.

Також стипендії призначили і трьом студентам коледжів. Богдан Бондаренко – агротехнічний коледж, Ілона Дрига – автомобільно-дорожній коледж Національного транспортного університету та Анастасія Тополенко – будівельний коледж Житомирського Національного агроекологічного університету.

У 2019 році уряд ухвалив підвищити розмір іменних стипендій Верховної Ради.

Сума стипендії для студентів технікумів, коледжів, училищ (вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації), які навчаються за освітнім ступенем (освітньо-кваліфікаційним рівнем) «молодший спеціаліст» або «бакалавр» — 2130 гривень на місяць. Для студентів університетів, академій, інститутів, консерваторій (вищих навчальних закладів III—IV рівня акредитації), наукових установ, які навчаються за освітнім ступенем (освітньо-кваліфікаційним рівнем) «бакалавр», «спеціаліст»або «магістр», — 2720 гривень на місяць.

Як повідомляв Житомир.info, 10 червня Уряд призначив соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів зaклaдів вищої освіти з числa дітей-сиріт тa дітей з мaлозaбезпечених сімей нa 2019 рік. Відповідно до розпорядження Кабміну, стипендіатами стали 58 студентів та курсантів закладів вищої освіти, двоє з них навчаються у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: студенти стипендія Верховна Рада Житомир  
Матеріали по темі