Місто

Прокуратура завадила бізнесу підприємця, який займався металообробкою в приміщенні Житомирського профтехліцею

28 November 2019, 09:24

За втручання прокуратури припинено протиправну оренду приміщення Житомирського профтехліцею площею понад 200 квадратних метрів та вартістю 5,2 млн грн.

Про це 27 листопада повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що місцевий приватний підприємець майже рік, з січня 2019 року, орендував нежитлові приміщення професійного політехнічного ліцею загальною площею майже 217 кв. м вартістю 5,1 млн грн, обладнавши у них ремонтну майстерню з металообробки. Таку діяльність підприємець налагодив на підставі договору оренди, укладеного з Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Житомирській області», - інформує прокуратура.

Однак, при укладенні договору сторони проігнорували вимоги ст. 80 Закону України «Про освіту», відповідно до яких об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають приватизації чи використанню не за освітнім призначенням, - зазначає прокуратура.

«Житомирською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про визнання недійсним договору оренди нежитлових приміщень ліцею та припинення оренди. Лише після прийняття судом справи до провадження сторонами було розірвано договір оренди державного майна та повернуто його балансоутримувачу згідно акту приймання-передачі», - йдеться у повідомленні.

На сайті Житомирського професійного політехнічного ліцею зазначається, що його перше відділення знаходиться на вулиці Старовільській, 9А, друге – на вулиці Перемоги, 71. Житомирський професійний політехнічний ліцей готує кваліфікованих робітників за робітничими професіями. Після 9 класу учні навчаються 3 роки, після 11 – півтора.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно вищому навчальному закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» не продовжили договір оренди приміщення на Великій Бердичівській, 52 у Житомирі, бо воно знову потрібне школі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура ліцей оренда  
Матеріали по темі