Здоров'я

Міноборони пояснило, чому недоцільно відновлювати роботу військового госпіталю в Новограді-Волинському

28 November 2019, 15:10

Новоград-Волинський військовий госпіталь, який був розформований влітку 2013 року, відновлювати недоцільно.

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк у відповіді на запит народного депутата Дмитра Костюка (фракція партії «Слуга народу», обраний від Новоград-Волинського одномандатного округу №65).

«Відповідно до рішення Міністерства оборони України відновлення роботи військового госпіталю в м.Новоград-Волинський є недоцільним з таких причин: у Новоград-Волинському гарнізоні дислокуються військові частини, структуру медичних підрозділів яких приведено у відповідності зі стандартами НАТО та які в повній мірі здатні надавати екстрену та первинну медичну допомогу для особового складу, який проходить військову службу; на цей час право на безплатне медичне обслуговування в закладах охорони здоров’я в системі Міністерства оборони України в Новоград-Волинському гарнізоні мають близько 3600 військовослужбовців та орієнтовно 3000 цивільних осіб (ветерани військової служби, ветерани війни, інші). Оптимальний обсяг практики первинної медичної допомоги становить 1800 осіб на одного лікаря загальної практики та 2000 осіб на одного лікаря-терапевта», - йдеться у відповіді міністра оборони.

Разом з тим, рішення Міноборони у складі військової частини А3814 (м.Новоград-Волинський) планують створити поліклініку з денним стаціонаром «як координуючий орган для організації медичного забезпечення в Новоград-Волинському гарнізоні».



До речі, в лютому 2019 року Дмитро Костюк, який на той час був журналістом Espreso.tv, робив сюжет про розкрадання військового майна та припинення роботи військового госпіталю в Новограді-Волинському.

Нагадаємо, 11 липня 2016 року в Новоград-Волинський за дорученням директора військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, генерал-майора медичної служби Андрія Верби приїжджала комісія для вирішення питання відновлення функціонування військового госпіталю.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Новоград-Волинська міськрада просила Кабмін відновити військовий шпиталь. У 2015 році мер Новограда-Волинського інформував, що на базі колишнього військового шпиталю планують створити центр реабілітації для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпіталь Новоград-Волинський нардеп Костюк Міноборони Загороднюк  
Матеріали по темі