ДОПОМОГА

​Куди в Житомирі можна віддати старий одяг та взуття

28 November 2019, 17:05

Старий светр, немодні штани, черевики, які вже ніхто не носить, – майже у кожного у шафі знайдуться непотрібні речі. Аби не викидати одяг на звалища, де він розкладатиметься роками, його можна віддати нужденним.

Де у Житомирі приймають вживані речі - дізнавались журналісти Житомир.info.

З 2018 року у нашому місті встановили чотири бокси для збору речей. Весь зібраний одяг йде до Центру обліку бездомних осіб та благодійних фондів, які працюють з малозабезпеченими жителями.

«Ці бокси наразі знаходяться в першій міській лікарні та в другій міській лікарні, також в приміщенні Богунської районної ради на вул. Перемоги, 55. І четвертий бокс розмістили в ТРЦ «Глобал» біля входу до речового ринку. До речі, він найбільш продуктивний», - каже директор БО «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук.

Або ж ви можете віднести речі напряму у Центр обліку бездомних за адресою пров. 1-й Іподромний, 15а. Тут приймають лише дорослий одяг.


«Ви можете побачити, ось вчора речі люди привезли. Люди приносять не тільки речі, а навіть консервацію. У нас наразі дефіцит із чоловічим взуттям, жінки не так зношують взуття, як чоловіки. Проблема у нас в зимовий час, безхатьки хворіють на педикульоз і одяг знищується, їх потрібно переодягати, тобто це процес. Тому нам потрібні носки, труси, футболки», - розповідає Владислав Паламарчук.

Приймають вживані речі місцеві церкви. У деяких храмах створюють спеціальні групи милосердя, які опікуються цим питанням і залюбки візьмуть ваші речі.

«Треба, щоб були чисті речі, не порвані, в хорошому стані, бо багато приносять такі, що ми просто їх викидаємо. Речі йдуть бідним, людям, які за нами закріплені, і хто просить. Ми відправляємо одяг в Баранівку на іншу групу милосердя, священникам на приходи віддаємо, багато беруть у Сонячне. І так просто до нас приходять», - каже голова групи милосердя Свято-Михайлівського кафедрального собору Валентина Ткач.

Старий одяг збирають кілька житомирських благодійних організацій. Серед них - «Український фонд благодійництва» на вулиці Космонавтів, 38/17. Крім одягу та взуття, сюди можна приносити постільну білизну, дитячі іграшки та побутові товари. Віддають усе зібране малозабезпеченим, багатодітним родинам, переселенцям, людям з інвалідністю. Приймають речі кожного четверга з 10:00 по 13:00.

«У нас вже другий рік поспіль працює проєкт «Банк добра». Сьогодні у нас було більш ніж 40 родин, це підопічні нашого фонду. Також були у нас переселенці. Люди приходять на 10-ту годину і ті, які мають потребу, до 13 чекають, можливо, принесуть те, що я візьму, чого не знайшла у залі», - говорить голова БО «Український фонд благодійництва» Леся Морозова.

Таким чином, ви можете не тільки звільнити місце від непотрібних речей в оселі, а ще й зробити добру справу.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні минулого року більше півтисячі житомирян долучилися до збору теплих речей для дитбудинку та безхатьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр благодійності старі речі одяг бездомний нужденний  
Матеріали по темі