Місто

Батьки житомирських дошкільнят зібралися у міській раді: мер і представники департаменту освіти розповідають про внески

28 November 2019, 19:06

Близько 19:00 год. 28 листопада у Житомирській міській раді розпочалися збори голів та представників батьківських комітетів дошкільних навчальних закладів міста за участю керівників ДНЗ, представників департаменту освіти і мера міста Сергія Сухомлина.

Мета зборів – пояснити батькам, що у садочках нині все прозоро, мається на увазі сплата батьківських внесків. Доповідачі наголошують, що такі внески є добровільними.

Присутнім також розповідають, скільки коштів спрямовують на утримання дітей у ДНЗ та чому існує потреба у благодійній здачі коштів.

Міський голова зупинився на питанні стосовно громадської пральні, яку мають намір створити у Житомирі. Він зазначив, що, якщо така пральня працюватиме, адміністрації садочків самі вирішуватимуть, чи користуватися її послугами для прання постільної дитячої білизни та інших речей, які використовується у ДНЗ.

Подробиці –у сюжеті

Нагадаємо, на початку листопада 2019 року в департаменті освіти Житомирської міської ради у відповідь на інформаційний запит Житомир.info повідомили, що мийними засобами, іграшками та посудом садочки Житомира має забезпечувати міська влада, відповідно до потреб, які формує адміністрація закладу.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією, наданою у департаменті освіти міської ради на початку листопада 2019 року, відповідно до сформованих бюджетних запитів на 2019 рік, потреба у фінансуванні дошкільних закладів освіти Житомира становила 551 005 822 грн. Згідно з поданими потребами закладів на 2019 рік, ДНЗ потребують дофінансування.

Чи готові дитячі садочки Житомира прати дитячу білизну в громадській пральні, дивіться у сюжеті від 14 листопада 2019 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочок ДНЗ збори батьківський комітет  
Матеріали по темі