Здоров'я

У житомирському «Ашані» працюватиме намет, у якому можна буде безкоштовно зробити тест на ВІЛ

29 November 2019, 11:37

До Світового дня боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, в Україні відбудеться низка заходів анонімного безкоштовного тестування на ВІЛ. Житомир одне з дев’яти міст країни, де можна буде зробити тестування.

Про це 29 листопада повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

«29 листопада розпочнеться акція «ВІЧ:НА:ВІЧ», під час якої благодійна організація «100% життя» разом із Центром громадського здоров’я презентує мобільний додаток HIV Test. Кожен, хто завантажить цей додаток і зробить онлайн тест з 1 до 14 грудня, зможе отримати заохочення», – йдеться в повідомленні.

Так, 1 грудня зробити анонімний безкоштовний тест на ВІЛ зможе кожен охочий у спеціально обладнаних наметах у гіпермаркетах «Ашан». Акція відбудеться у дев’яти містах України: Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі, Чернівцях, Кривому Розі, Запоріжжі, Житомирі.

Тестування робитимуть за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 77.

Час роботи: 11:00–14:00 год.

У МОЗ також нагадують, що зробити тест на ВІЛ можна щодня, звернувшись до сімейного лікаря, терапевта чи педіатра – або у найближчому пункті тестування, який можна знайти на мапі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області станом на 1 листопада 2019 року зареєстровано 7193 особи з діагнозом ВІЛ-інфекція. В основному це люди віком від 25 до 49 років. Найбільше інфікованих ВІЛ/СНІД у Житомирі, Бердичеві, Коростені, Новоград-Волинському та Коростишівському районах.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВІЛ аналіз тест  
Матеріали по темі