Економіка

​З грудня пенсіонери Житомирської області отримуватимуть збільшені пенсії: цивільні – на 27 грн, військові – на 127

29 November 2019, 12:48

У зв’язку з підвищенням з 1 грудня 2019 року прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області провело перерахунок пенсійних виплат 321 тисячі пенсіонерам області, або 85% від усіх пенсіонерів.

Про це 29 листопада повідомив сайт ГУ ПФУ в області.

«У зв’язку з підвищенням з 01 грудня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1564 грн до 1638 грн, головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області проведено перерахунок пенсійних виплат 321,3 тис. пенсіонерам області (85% ), на що у грудні місяці буде додатково спрямовано понад 10 млн грн», - поінформувало управління.

Середній розмір підвищення пенсій становить 31,47 грн (по цивільних пенсіонерах – 27,62 грн, по військових – 127,7 грн), - зазначають в Пенсійному фонді.

«Зазначеному перерахунку підлягають мінімальні та максимальні пенсійні виплати, а також надбавки та підвищення до пенсій, розмір яких залежить від прожиткового мінімуму. Зокрема:

  • пенсії за особливі заслуги перед Україною згідно із Законом України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”;
  • пенсії ветеранам війни;
  • пенсії жертвам нацистських переслідувань;
  • мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам Другої світової війни;
  • мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;
  • надбавка донорам», - йдеться у повідомленні.

У ПФУ зазначають, що перерахунок не стосується осіб, які працюють або займаються підприємницькою діяльністю.

«Працюючим пенсіонерам та пенсіонерам, що проводять діяльність з отриманого доходу, перерахунок пенсій буде проведено після звільнення з роботи або припинення діяльності з урахуванням прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звільнення або припинення діяльності», - зазначають в Головному управлінні.

Зазначені перерахунки проведені автоматизованим способом та не потребують додаткового звернення до органів Пенсійного фонду України, - наголошують пенсійники. Розмір підвищення розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі.

Довідкову інформацію щодо механізму проведення перерахунку пенсій громадяни області можуть отримати за телефонами «гарячих ліній»:

(0412) 24-66-98 (для цивільних пенсіонерів)

та 22-87-05 (для пенсіонерів силових структур),

а також в сервісних центрах обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за місцем проживання.

Нагадаємо, з серпня 2019 пенсію можна оформити без походів по кабінетах: у Житомирській області презентували призначення в «один дотик».

Як повідомляв Житомир.info, з 1 липня 2019 року мінімальна пенсія в Україні зросла на 67 грн – до 1564 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія ПФУ перерахунок  
Матеріали по темі